Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Unge med studiejob udgør en trussel mod virksomheder

En ny undersøgelse udført af HP viser, at studerende med studiejob i danske virksomheder er et oplagt mål for hackere, og det er deres adfærd der i særlig grad giver anledning til problemerne.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange danske studerende har studiejob, og hvor det kan være en fordel for mange virksomheder at have de unge ansat, så er det et overset problem, at deres adfærd, når de sidder foran computerskærmen, truer sikkerheden i virksomhederne.

It-virksomheden HP står bag en undersøgelsen om danske kontoransattes tilgang til it-sikkerhed, og den viser, at unge med studiejob udviser en væsentlig mere risikabel og usikker digital adfærd end andre på kontoret.

For ikke opdateret adgangskoden

HP forklarer blandt andet, at de studerende er mere end dobbelt så tilbøjelig til at udsætte sikkerhedsopdateringer, og hele 42 procent opdaterer aldrig eller sjældent deres adgangskode.

Undersøgelsen siger dog intet om, hvilke arbejdsopgaver de unge udfører, og hvilke der specialt udgør en speciel risiko for virksomhederne.

”Pointen er, at de studerende i undersøgelsen har angivet, at de bruger dagen eller noget af deres arbejdsdag bag en computerskærm, hvorfra de fleste har adgang til virksomhedens data og systemer,” fortæller Peter Møller Kristensen, direktør hos HP Danmark til AOD PRO og fortsætter:

”I og med at undersøgelsen viser, at de studerende udviser en mere risikable digital adfærd end deres fuldtidsansatte kolleger, er det vigtigt, at virksomhederne forholder sig til det, da de studerende kan udgøre en større sikkerhedsrisiko end deres kolleger,” pointerer Peter Møller Kristensen.

Vær opmærksom på det

HP kan ikke fortælle noget om, hvorfor så mange unge i studiejob har adgang til at udgøre en større sikkerhedsrisiko, men blot at det er en overset trussel.

”Vores opfordring er derfor, at virksomhederne er opmærksomme på det og sørger for at have de rette sikkerhedsløsninger, hardware- og softwarebaseret, på deres end-point devices. Derudover kan det give mening at undervise de ansatte i den adfærd, man ønsker de skal have med udgangspunkt i virksomhedens guidelines og gode vaner,” siger Peter Møller Kristensen.

Danske virksomheders udfordring omkring sikkerheden med de unge, bliver kun gjort værre af, at undersøgelsen også viser, at danskerne især er ret sene til at opdatere. Sammenlignet med Sverige og Norge kommer vi ind på en sidsteplads.

Over halvdelen af danskerne, 54 procent, udsætter sikkerhedsopdateringer ofte eller nogle gange, mens svenskerne kun gør det i 38 procent af tilfældene, og nordmændene kun i 26 procent af tilfældene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere