Home » AOD Pro » Unge med studiejob udgør en trussel mod virksomheder
Unge med studiejob udgør en trussel mod virksomheder

Unge med studiejob udgør en trussel mod virksomheder

Share

En ny undersøgelse udført af HP viser, at studerende med studiejob i danske virksomheder er et oplagt mål for hackere, og det er deres adfærd der i særlig grad giver anledning til problemerne

Mange danske studerende har studiejob, og hvor det kan være en fordel for mange virksomheder at have de unge ansat, så er det et overset problem, at deres adfærd, når de sidder foran computerskærmen, truer sikkerheden i virksomhederne.

It-virksomheden HP står bag en undersøgelsen om danske kontoransattes tilgang til it-sikkerhed, og den viser, at unge med studiejob udviser en væsentlig mere risikabel og usikker digital adfærd end andre på kontoret.

For ikke opdateret adgangskoden

HP forklarer blandt andet, at de studerende er mere end dobbelt så tilbøjelig til at udsætte sikkerhedsopdateringer, og hele 42 procent opdaterer aldrig eller sjældent deres adgangskode.

Se også:  Dansk it-sikkerhedsfirma omdanner alle job til hybride arbejdspladser

Undersøgelsen siger dog intet om, hvilke arbejdsopgaver de unge udfører, og hvilke der specialt udgør en speciel risiko for virksomhederne.

”Pointen er, at de studerende i undersøgelsen har angivet, at de bruger dagen eller noget af deres arbejdsdag bag en computerskærm, hvorfra de fleste har adgang til virksomhedens data og systemer,” fortæller Peter Møller Kristensen, direktør hos HP Danmark til AOD PRO og fortsætter:

”I og med at undersøgelsen viser, at de studerende udviser en mere risikable digital adfærd end deres fuldtidsansatte kolleger, er det vigtigt, at virksomhederne forholder sig til det, da de studerende kan udgøre en større sikkerhedsrisiko end deres kolleger,” pointerer Peter Møller Kristensen.

Vær opmærksom på det

HP kan ikke fortælle noget om, hvorfor så mange unge i studiejob har adgang til at udgøre en større sikkerhedsrisiko, men blot at det er en overset trussel.

Se også:  Virksomheder ændrer cloud-strategi efter corona – sikkerheden er i fare

”Vores opfordring er derfor, at virksomhederne er opmærksomme på det og sørger for at have de rette sikkerhedsløsninger, hardware- og softwarebaseret, på deres end-point devices. Derudover kan det give mening at undervise de ansatte i den adfærd, man ønsker de skal have med udgangspunkt i virksomhedens guidelines og gode vaner,” siger Peter Møller Kristensen.

Danske virksomheders udfordring omkring sikkerheden med de unge, bliver kun gjort værre af, at undersøgelsen også viser, at danskerne især er ret sene til at opdatere. Sammenlignet med Sverige og Norge kommer vi ind på en sidsteplads.

Over halvdelen af danskerne, 54 procent, udsætter sikkerhedsopdateringer ofte eller nogle gange, mens svenskerne kun gør det i 38 procent af tilfældene, og nordmændene kun i 26 procent af tilfældene.


TAGS
Adgangskode
password
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S