Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Du smider 47 kg mad ud hvert år. Spiseligt mad, vel at mærke. Det er spild af penge, spild af klodens ressourcer og skadeligt for miljøet.
En af årsagerne til at madvarerne bliver fordærvede og ubrugelige er at de ikke opbevares uden optimale forhold. Der er forskel på hvor meget grøntsager, mælk og kød skal køles.
Liebherrs køleskabe har BioFresh-teknologi, som giver madvarerne optimale betingelser, ved at tilpasse kølingen til hver fødevaregruppe. Det gør, at holdbarheden forlænges og smagen bibeholdes. Dermed er man mindre tilbøjelig til at smide mad ud, hvilket i sidste ende føre til færre udgifter.
Liebherr hævder derfor at deres køleskabe, trods en ret høj indkøbspris, vil medføre besparelser i længden. Samtidig kan det give lidt bedre samvittighed og måske endda mere tid i hverdagen, da man ikke skal ud og handle så ofte.
Nemt at opgradere til den smarte teknologi
Køleskabene fra Liebherr er desuden skabt til at holde. Alle funktionelle dele i et Liebherr skab testes til minimum 15 års brug.
Køleskabene fra Liebherr kommer enten med BioFresh-teknologien indbygget eller kan nemt opgraderes via en lille boks. Den testede vi for nylig. Læs testen her:
https://www.altomdata.dk/liebherr-smartdevice-test-goer-dit-koeleskab-smart/
Fakta om madspild:
• En familie på 4 i Danmark smider i gennemsnit mad ud for 7200,- kr. om året
• Hver dansker smider hvert år 47 kg mad ud
• Hvis madspild var et land, ville det være den 3. største klimasynder - kun overgået af USA og Kina.