Home » AOD Pro » Undgå katastrofer på de sociale medier
Undgå katastrofer på de sociale medier

Undgå katastrofer på de sociale medier

Share

Det er vigtigt for virksomheder at være på de sociale medier, men mange glemmer en sikkerhedsstrategi, og det kan være problematisk

Brugen af sociale medier får større og større betydning for danske virksomheder. At være til stede på LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube og andre lignende platforme giver opmærksomhed, mulighed for at ramme nye kanaler, fastholde kunder og have en mere direkte kommunikation med loyale kunder.

Men brugen af sociale medier har også en bagside, for mange it-kriminelle har ingen kvaler med at bruge de sociale medier i forsøg på at miskreditere virksomheder eller hacke sig dybere ind i virksomhedernes indre ad den vej.

Inden de røde flag bliver rejst, er det dog vigtigt at skelne mellem, hvornår en virksomhed er blevet hacket, eller virksomhedens sociale medie-konto har lidt denne skæbne.

”Vi har et aktuelt emne, hvor danske medier skrev om en dansk discount-kæde, der var blevet hacket. I virkeligheden var det deres Instagram-konto, der var blevet hacket, men det misforstod mange danske medier,” forklarer Leif Jensen, CBO i sikkerhedsfirmaet Eset Nordics.

Det betyder ikke, at det ikke kan være problematisk, når en virksomheds SoMe-konti kommer i de forkerte hænder. Leif Jensen ser to problemer her, nemlig at virksomheders brand hænger tæt sammen med dens profiler på sociale medier, og at mange virksomheder ikke har en egentlig strategi for, hvordan sociale medier håndteres i virksomheden.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk
Flere medarbejdere deler

”Ofte deles flere medarbejdere i en virksomhed om kontoen, og når så en medarbejder er væk, har han eller hun stadig adgang. Andre genbruger login-detaljer, så adgangskoder til sociale medier også kan bruges til at få adgang ind i virksomheden, og hvis så SoMe bliver hacket, er der potentielt set adgang til virksomheden,” pointerer Leif Jensen.

En anden, ofte overset, effekt af synligheden på sociale medier er, at mange virksomheder opfordrer deres medarbejdere til at være ambassadører for virksomheden gennem deres egne sociale medie-konti.

”Men hvis en medarbejder får sin SoMe-konto hacket, så kan det ramme virksomhedens brand. For hvad medarbejderen siger og gør, bliver ofte opfattet som en forlængelse af virksomheden,” siger Leif Jensen.

Vi stoler på beskederne

Ofte ses det, at virksomhedens SoMe-konto er linket til en privat konto, for eksempel på Facebook, hvilket Leif Jensen ikke umiddelbart ser nogen problemer i, for hackeren får nemlig ikke adgang til virksomheden, bare fordi den private konto bliver hacket.

Se også:  Virksomhedernes medarbejdere slukker for sikkerheden på nettet

”Problemet ligger i, at SoMe er et godt sted at lave phishing. Vi stoler på de beskeder, vi får derfra, og derfor er vi mere tilbøjelige til at klikke på dem,” forklarer Leif Jensen. Det gælder både for de opslag, der kommer på en virksomheds SoMe, og især på de beskeder, vi får gennem beskedtjenester som Messenger.

”Her klikker folk gerne på links; de kommer jo fra folk, de kender,” siger Leif Jensen. Problemet med links i beskeder på sociale tjenester og beskedtjenester er ikke kun, at det kan være falske informationer, der bliver sendt ud, men at de links kan sende brugerne hen til sider, der indeholder skadelig kode eller smart phishing.

”De fleste virksomheder har i dag et spamfilter i deres mailprogram, men der er intet spam- eller phishingfilter, der napper links i Messenger eller på de sociale medier. Det gør det ekstra problematisk,” fortæller Leif Jensen.

TAGS
It-sikkerhed
sociale medier
Virksomheds sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S