Home » Mobiltelefon » Undgå dyre telefonregninger i sommerferien
Undgå dyre telefonregninger i sommerferien

Undgå dyre telefonregninger i sommerferien

Share

Ni gode råd til hvordan du undgår en ubehagelig ekstraregning, når du vender hjem fra ferie i udlandet.

En smartphone er uundværlig for de fleste af os, når ferien går til udlandet. Udover at holde sig i kontakt med venner og familie, så hjælper den med at finde restauranter, hoteller, museer, guider os på rette vej og meget meget mere. Det betyder da også, at dataforbruget er eksploderet de sidste par år, men selvom de fleste af hos har et abonnement, der giver data i udlandet, så er det alligevel en god idé at tage nogle forholdsregler, før man tager afsted.

“Efter vores kunder for to år siden fik EU-data med i pakkerne, er forbruget af data i EU blevet 20 gange højere, og vi forventer, at det vil fortsætte med at stige. Det er helt tydeligt, at internetadgang og digitale tjenester er blevet hverdag – også når vi rejser. De fleste af vores kunder har EU-data med i deres mobilabonnement, men ikke desto mindre er det stadig en god ide at spare lidt på forbruget, så man kan køre længere på literen,” siger Henrik Lehman, der er adm. direktør i Telmore.

Se også:  Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark
Gode råd til mobilbrug på ferien

De fleste mobilabonnementer har nemlig stadig et loft over det dataforbrug, du kan bruge i udlandet, så det er en god idé at tjekke, hvordan præcis dit abonnement er skruet sammen, før du streamer din yndlingsserie på Netflix fra liggestolen.

Telmore har da også udgivet ni gode råd til, hvordan man kan spare på sine mobildata, når man rejser til udlandet. Rådene kan bruges både inden og udenfor EU:

 1. Tjek dit mobilabonnement, inden du rejser
  Hvordan du er dækket i udlandet i forhold til data og roaming afhænger af dit mobilabonnement. Hvis du har et abonnement, der kun kan bruges i Danmark, skal du være opmærksom på, at du hverken kan tale, SMS’e eller være på mobilnettet, når du rejser uden for Danmark. Det er derfor en god ide at tjekke dit abonnement i god tid, inden du rejser ud af landet.
 2. Vær opmærksom på landegrænser
  Rejser du tæt på grænserne til et land, er der risiko for, at din mobiltelefon hopper over på nabolandets mobilnet. Og hvis nabolandet ikke er en del af EU, kan det blive en dyr fornøjelse. Du kan eksempelvis være dækket i Frankrig, men ikke i Monaco. Vær derfor ekstra opmærksom på dit dataforbrug, når du rejser tæt på landegrænser.
 3. Brug wi-fi på færgen eller krydstogtet
  Rejser du med færge eller krydstogt, kan du opleve, at din telefon hopper over på en satellitforbindelse, der ikke er omfattet roamingpriserne samt EU-taksterne. Det kan betyde, at du selv skal betale for dit dataforbrug, og det kan godt blive ret dyrt. Slå derfor roaming fra og brug wi-fi, når du sejler.

  TAGS
  Dataforbrug
  ferie
  smartphone
  telmore

  DEL DENNE
  Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S