Home » Sikkerhed » Undersøgelse: Smartenhederne i hjemmet er oplagte hackermål
Undersøgelse: Smartenhederne i hjemmet er oplagte hackermål

Undersøgelse: Smartenhederne i hjemmet er oplagte hackermål

Share

Mindre end halvdelen af netværksudbyders brugere beskytter deres smartenheder tilstrækkeligt, viser ny undersøgelse. Dermed bliver hjemmet et oplagt mål for hackere

Kan de hjemmet blive det nye, oplagte mål for hackerangreb? En undersøgelse lavet af den virtuelle netværksudbyder NordVPN konstaterer, at 88 procent af brugerne ejer smart-enheder, men de beskytter dem sjældent.

De mest populære er Wi-Fi-routere eller internet-hubs (63,7 procent), smart tv (57,1 procent), spillekonsoller (36 procent) og smart-højttalere (28,2 procent). Det bekymrende ved undersøgelsen er ifølge netværksudbyderen, at mindre end halvdelen af disse mennesker beskytter deres enheder tilstrækkeligt, hvilket gør dem til oplagte mål for hackerangreb.

Komfort versus risiko

IoT-enheder sender og modtager information. Dette kan gøres sikkert og med et bestemt formål, som for eksempel når der sendes en krypteret besked om at slukke for varmen. Men der kan også være lækager her, forklarer NordVPN, enten grundet dårlig kryptering (eller manglende kryptering), eller hvis der videregives ekstra information.

Se også:  Undgå madspild og spar penge med smart køleskab

Et internetforbundet kamera på hoveddøren kan for eksempel give besked, når nogen står ved hoveddøren. Men hvis nogen kigger med på datalinjen, kan det også afsløre, om huset er tomt, eller om børnene er alene hjemme. I 2020 blev adskillige Amazon Ring-kameraer hacket, hvilket resulterede i en retssag mod virksomheden, forklarer netværksudbyderen.

Hvem har ansvaret?

Ifølge NordVPN’s undersøgelse mener 41,4 procent af brugerne, at leverandørerne skal stilles til ansvar for sikkerheden af de enheder, de laver, mens 55,9 procent ser det som deres egen opgave at sørge for det.

Daniel Markusson, ekspert i digitalt privatliv hos NordVPN, anser begge parter for at have et ansvar.

Se også:  Mål luftkvaliteten på kontoret – er CO2-niveauet for højt?

“Undersøgelsen viser, at jo flere enheder folk ejer, desto mere sårbare bliver de. Fabrikanterne skal helt klart tage ansvaret for sikkerheden af deres produkter, men brugerne spiller en stor rolle i skabelsen af deres egen cybersikkerhed,” siger Markusson, der peger på, at stærkere adgangskoder og brug af VPN kan medvirke til at forstærke sikkerheden.


TAGS
Hackere
netværkssikkerhed
smart hjem
smartenheder

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S