Home » Internet » Undersøg på nettet – og bliv klogere
Undersøg på nettet – og bliv klogere

Undersøg på nettet – og bliv klogere

Share

Med online-spørgeskemaer kan man relativt nemt indhente og analysere vigtige informationer fra folk. Vi tjekker op på nettets imponerende udbud af survey-tjenester

Undersøgelser er blevet en fast del af vores hverdag, hvad enten det drejer sig om at analysere kundetilfredshed, medarbejderønsker, arbejdspladsvurderinger, kursusfeedback, generelle holdninger eller stemmeprognoser op til et politisk valg.

Nettet bugner mildt sagt med survey-tjenester med mulighed for at spørge ind til hvad som helst og efterfølgende få en overskuelig statistik over svarene.

De fleste af tjenesterne koster penge at anvende, men tilbyder som regel også en gratis konto, som man kan bruge kvit og frit som privatperson, eller som organisationer kan bruge til lige at afprøve systemet inden eventuelt køb af en større pakke.

En af nettets mest populære tjenester hedder SurveyMonkey, og her får man gratis 10 spørgsmål med op til 100 besvarelser i sit spørgeskema til en start. Man kan komme let i gang ved at vælge en af SurveyMonkeys simple skabeloner til at undersøge alt fra medarbejdertilfredshed til produktfeedback.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter

Der er i alt 15 forskellige typer af spørgsmål-svar lige fra fritekstfelter til svarvalg ud fra en fast defineret liste, hvilket gør SurveyMonkey ret fleksibel og funktionel. Layoutet er simpelt, men overskueligt, og betaler man for tjenesten, kan man også designe sin undersøgelse med eget logo og de helt branding-rigtige farver.

Få helt gratis muligheder

Selve undersøgelsen kan sendes ud som et link eller direkte via SurveyMonkeys integrerede e-mailkomponent, og svarene ryger ind i databasen med det samme, hvor de kan analyseres via et godt basalt statistikmodul. Der er desuden mulighed for at integrere sine spørgeskemaer som en fane på en Facebook-side, så ens følgere lettere opdager, at man egentlig gerne vil høre fra dem.

Der findes et væld af stærke konkurrenter til SurveyMonkey, som rummer stort set samme muligheder og prisstruktur – prøv eksempelvis Formsite, SmartSurvey, Adobe FormsCentral, Jotform eller SuperSimpleSurvey.

En af betalingstjenesterne, SurveyMoz, skiller sig dog en anelse ud ved at tilbyde gratis brug til uddannelses- og non-profit-formål – og den rummer desuden en masse funktioner og op til 250 besvarelser om måneden i den gratis version for almindelige brugere.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

En anden tjeneste, Addpoll, giver også op til 250 gratis besvarelser om måneden sammen med et frit antal spørgsmål – mod SurveyMoz’ maksimale 20 spørgsmål. Prøv eventuelt også Polldaddy, der også tilbyder en ret flot pakke til gratister med blandt andet et uendeligt antal spørgsmål og svar.

Skal det være helt gratis, er Google som sædvanlig på banen – her med Google Forms som er en del af deres Google Docs-skabeloner. Google Forms fungerer helt uden begrænsninger, så man kan indsætte et uendeligt antal spørgsmål og svar – og samtidig krydre spørgeskemaet med billeder, video og layoute ganske frit. Selve spørgeskemaet gemmes på ens Google Drive-konto og svarene kan også gemmes direkte i et Google-regneark, så det hele bevares i skyen under ens Google-konto.


TAGS
Guide
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S