Apple MacBook [TEST]: MacBook gør livet på farten lettere

Apple MacBook [TEST]: MacBook gør livet på farten lettere

Share

Trods sin beskedne størrelse leverer MacBook en brugeroplevelse, der matcher en fuldvoksen bærbar

At kalde den Mac”Book” er efterhånden lidt misvisende. Havde Apples bærbar været en bog, ville den i hvert fald være en sølle en af slagsen.

Den nyeste er tyndere end selv den sørgeligste søndagskrimi. Faktisk måler den ikke meget mere end et almindeligt ugeblad. Vægten har samtidig sneget sig under et kilo. Trods det kompakte format er det dog imponerende meget bærbar, du får.

God skriveoplevelse

Ved at klemme tasterne helt ud til kanten er det lykkedes Apple at levere et fuldstørrelse tastatur samtidig med, at der er også er blevet plads til en stor touchpad med ForceTouch. Skriveoplevelsen og betjeningen levner derfor ikke meget tilbage at ønske.

Se også:  Nu kan computere beskytte sig selv mod angreb

Over tasterne sidder en slank højttaler, som lyder lidt bedre, end man kan forvente af en slank bærbar som denne, men på ingen måde fantastisk.

Én port til det hele

Det slanke design giver selvsagt ikke plads til mange porte, så udover en almindelig minijack-udgang til hovedtelefoner, må du nøjes med en USB C-formet multi-port, der understøtter diverse forbindelsestyper.

En ikke helt hensigtsmæssig løsning, da det for det første kræver tilkøb af adaptere for at få det til at fungere med andre standarder, og da porten også bruges til opladning, hvilket betyder, at du ikke kan tilslutte andre enheder, når computeren er i stikkontakten.

Se også:  Asus VivoBook X207NA-FD068T [TEST]: Byens billigste bærbare – værktøj eller legetøj?
Skarp skærm uden genskær

Retina-skærmen måler 12”. Skulle man finde noget at brokke sig over, så skulle det måske være, at der godt kunne have været plads til en halv tomme mere. Der er pænt meget spildplads omkring skærmen. Den står dog særdeles flot og skarpt, og Apple har samtidig formået at minimere genskæret, så den er til at tyde, selv i kraftigt lys.

Over skærmen er et FaceTime-kamera til videochat og lignende, det er dog lidt skuffende, at Apple ikke har valgt at anvende et, der kan matche de glimrende kameraer i de nyeste iPhones, fremfor det skrabede 480p-kamera man finder her.

Del denne