Ultralette bærbare [STORTEST]: Fem flade fremmer friheden på farten

Ultralette bærbare [STORTEST]: Fem flade fremmer friheden på farten

Share

Småt er godt, i hvert fald når vi taler om det væsentligste kriterier for bærbare, hvis de skal være vores trofaste følgesvend, hvor end vi går. Vi har kigget på fem ultralette bærbare

Denne gang tager vi fem ultra-mobile bærbare under kærlig behandling. Der er tale om såvel traditionelle bærbare computere såvel som flipbare eller hybride bærbare, om man vil. Testen tager udgangspunkt i brugen som almindelig bærbar med den bærbare på skødet eller på et bord, hvor man kan komme til det. Hvis den bærbare samtidig kan anvendes som tablet, er det kun fint, men det er ikke hovedfokus.

Vi har valgt at fokusere på lette og tynde bærbare, der er nemme at få plads til i tasken, og som ikke tynger en ned, når man skal slæbe rundt på dem. Hvilken type det er, er i denne sammenhæng ligegyldigt.

Se også:  HP Elitebook x360 [TEST]: Ultratynd businessbærbar blokerer for nysgerrige blikke

Det vil sikkert overraske flere, at der temaet til trods og med et forholdsvist begrænset antal bærbare, alligevel er tre forskellige størrelser af bærbare med i testen. Deltagerne spænder lige fra12,5″ til 14″.

Der er tale om ret så eksklusive modeller, og i bestræbelserne på at samle deltagerne til denne test, måtte vi desuden acceptere et større prisspænd, end vi ellers normalt ville godtage. Men så kan vi også garantere for, at der er tale om nogle af de mest fremtrædende bærbare computere, når lethed og mobilitet fremstår som vigtigste kriterie.

Ydelsen svinger en del blandt deltagerne her, og der er generelt ikke tale om bærbare til de tungere opgaver. Alle her i testen kan anvendes til arbejde, fritidsfornøjelser og et forholdsvist bredt udvalg af anvendelsesområder. Det er ret imponerende, hvad man alligevel kan få ud af dem brugsmæssigt.

Ultralette og smidige bærbare.

Sådan tester vi

Testudstyr er ikke altid just let at få hjem i den grad, som vi på forlaget godt kunne tænke os det. Vi ville af indlysende årsager meget gerne have den nye 13″ MacBook Pro med i testen, ikke mindst fordi den passer ind i det overordnede tema, og fordi den med Touch Bar har tilføjet en ny brugsoplevelse til bærbare.

Se også:  Acer Predator 17X GX-792 [TEST]: Fløjlsblød gamingbærbar i topklasse viser klør

Det var dog så meget på vippen, om vi kunne få den med, at vi til det sidste ikke vidste, om det ville ske. Vi kørte de sædvanlige Windowsbaserede test. Til allersidst fik vi dog alligevel MacBook Pro med. Den har vi målt og vejet ud fra kendskab til hardwaren og hands-on erfaring. Batterilevetiden har vi testet så brugsscenariet så godt som muligt er lig de i Powermark afviklede batteritest.

Del denne