Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Magert muskelbundt

Lenovo IdeaPad U260 har større skærm og kraftigere processor, end vi normalt ser i denne størrelse.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lenovo IdeaPad U260 fås i to farver, en orange og en mokka. Det er usædvanlige farver for en bærbar. Lenovo har også gjort sig umage med designet, der er både elegant og en anelse distingveret.
Kabinettet er magnesium-aluminium, lavet i ét stykke med en meget enkel og flot finish.

Processoren kan være en af Intels Core ULV i3 eller i5, det er processorer, der kører fra 1,07 til 1,33 GHz. De bruger meget lidt strøm, men har altså heller ikke så kraftig en ydelse.

Det er dobbeltkerneprocessorer, hvor I3'erne ikke har Intels Turboboost, hvor en enkelt kerne automatisk overclockes, hvis der er behov, og processoren ikke er for varm.

Til gengæld har de alle indbygget grafikchip, som er Intels nyeste version, der skulle være ganske hurtig – men dog ikke i stand til at spille alvorlige spil.
Udover design og de halvkraftige chips, så er skærmen U260's mest interessante del. Det er en 12,5" med forholdsvis høj opløsning, nemlig 1366x768, lidt højere end de fleste ultrabærbare.

Samtidig er det en antiglare, altså ikke en af de meget blanke skærme, som næsten er standard på moderne bærbare.
Vægten er kun halvandet kilo, og tykkelsen lige omkring 1,8 cm. Det kræver en del kompromiser: Der er selvfølgelig ikke noget optisk drev, og batteriet er forholdsvist lille.

Så selvom det er en strømøkonomisk computer, skal man ikke forvente meget over fire timer på en opladning.
Der er 4 GB hukommelse, så man komfortabelt kan køre Windows 7, og chippen skulle være hurtig nok til at gør det til en tålelig oplevelse.

De har et par faciliteter, specielle for Lenovo: For eksempel APS, der er en bevægelsessensor, der automatisk parkerer harddisken, hvis den registrerer et fald. Det kan spare dig for et harddiskcrash. Der er også lyssensor, der automatik justerer skærmens lysstyrke.

Der er kun to USB-porte – og de er kun USB 2.0, hvad der er skuffende – men til gengæld har den både VGA- og HDMI-porte.
Prisen starter ved 900 $, og så går det opad. Se på www.lenovo.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere