Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ultra-sejlivet bærbar, hvor du nemt kan udskifte alt

Stort set enhver komponent, fra systemdisk, ram og grafikkort til porte, blu-ray-drev og batterier kan udskiftes i et snuptag på Toughbook 55.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke alle der har samme behov i en bærbar, slet ikke når det gælder en bærbar til seriøst arbejde. En slank og let sag med alt tømret fast på forhånd og et par USB C-porte som eneste tilslutninger, er langt fra ideelt i alle situationer.

Panasonic har således sat sig for at skabe til komplet modsatte. De kalder den en anti-MacBook, og i sit koncept er den da også så langt fra Apples lækre men ufleksible bærbar, man kan tænke sig.

Toughbook 55 er designet i ekstremt hårdført design - du kan smide den på et betongulv, lægge den i dybfryseren eller tage den med under bruseren. Og så er den skabt således, at stort set alt kan udskiftes i et snuptag.

Skab en skræddersyet maskine

Vil du tage SSD-disken med dig af sikkerhedshensyn eller for at lade en anden overtage maskinen med sine data, klikker du den nemt ud i bunden. Vil du have ekstra grafikkræfter til videoredigering eller 3D-rendering, så sætter du bare et stærkt grafikkort i siden på maskinen.

Er der behov for gammeldags vga eller vil du hellere have en stribe nymodens Thunderbolt, så skifter du bare portene ud. Og skal du ud i ødemarken en uge, uden adgang til strøm, så forsyner du bare den bærbare med et eller to ekstra batterier, og snupper måske et tredje med i tasken, med strøm til 20 timer i hver.

Der er også mulighed for at isætte mere ram, dvd- eller blu-ray-drev samt smartcard-læseren, nfc-sensor og meget andet. Faktisk er der ikke rigtig nogen begrænsninger. Panasonic er åbne for at levere det man ønsker, så længe det kan give mening rent teknisk og økonomisk. Toughbook er selvsagt en maskine tænkt til større virksomheder med tunge arbejdsopgaver, og kan man sende en ordre på 500 med krav om fire firewire-porte som tilbehør, så er producenten nok til at overtale.

Det hele er baseret på Universal Bay, så udskiftningen foregår nemt.

Det er faktisk kun skærm, chassis og processor, der er fastmonteret. Skærmen fås i HD eller Full HD, med eller uden touch. Er den med touch medfølger en pen, integreret i maskinen.

Vi fik et kig på ToughBook 55 i går, og må om ikke andet i hvert fald erkende at er noget ganske andet end vi vant til. Vi ser frem til at teste, så vi for alvor kan udforske mulighederne.

Panasonic Toughbook 55. Panasonic Toughbook 55.

En grønnere computer

En fordel ved det modulære koncept er ikke kun fleksibiliteten, men også at det kan være med til at minimere ressourcespild.

Går en enkelt komponent i stykker eller bliver forældet på en MacBook eller en anden bærbar af samme type, ender man tit med at udskifte hele maskinen, mens man med ToughBook 55 bare kan udskifte den enkelte komponent og friske maskinen op på den måde. Således bør levetiden være betydeligt længere.

Panasonic Toughbook 55 er på markedet nu. En basis model fås til omkring 15.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere