Home » Andet » Ulovligt salg af Covid 19-vaccine eksploderer på det mørke net
Ulovligt salg af Covid 19-vaccine eksploderer på det mørke net

Ulovligt salg af Covid 19-vaccine eksploderer på det mørke net

Share

Det såkaldte mørke net er blevet en guldgrube for salg af ulovlige doser Covid19-vaccine. Betaling kræves ofte i anonyme bitcoins, men varen dukker ikke altid op eller er ægte

Frygten for at blive smittet med Covid-19 har givet it-kriminelle glimrende betingelser for at gøre en hurtig, men ulovlig handel. På det såkaldte Darknet, det mørke net, som er en afskærmet del af internettet, er prisen på en dosis Covid19-vaccine i enkelte tilfælde således steget fra 250 dollar til 1000 dollar.

Tallet stammer fra it-sikkerhedsfirmaet Check Point. Selskabet har tjekket den illegale handel, og resultatet er mildest talt nedslående. Folk handler nemlig med de it-kriminelle mod bedre vidende.

”Til trods for, at der tidligere har været advarsler om Covid19-vacciner på det mørke net, så virker det alligevel til, at interessen for at handle med de kriminelle er stigende,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er head of security engineering hos Check Point i Danmark.

Se også:  Dansk-udviklet spray fjerner corona-virus fra din smartphone

I december 2020 advarede Check Point mod salg af falske vacciner på det mørke net. Alligevel er antallet af annoncer for salg af de ulovlige vacciner i internettets skumle baggård steget med 400 procent.

Særlig software giver adgang

For at få adgang til det mørke net kræves specialsoftware og en særlig browser som for eksempel Tor. Folk, der køber eller sælger vaccinerne her, kan derfor ikke være i tvivl om, at handlen er lyssky.

Ud over det ulovlige i handlen kan folk heller ikke være sikker på, at varen nogensinde dukker op i deres postkasse.

”Vores analytikere har faktisk forsøgt at bestille en vaccine, hvortil sælgeren bad om betaling i bitcoins, der ikke kan spores. Efter flere henvendelser er pakken stadig ikke kommet, og sælgerens konto er blevet slettet,” fortæller Niels Zimmer Poulsen.

Se også:  Cyberangreb i voldsom vækst: Corona-pandemien udnyttes
Falske vacciner kan være farlige

Køber kan heller ikke være sikker på, at den vaccine, de bestiller og eventuelt modtager, er den ægte vare.

”I værste fald kan den være skadelig for mennesker at benytte. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til, at folk ikke benytter sig disse tilbud på nettet,” understreger Niels Zimmer Poulsen.

Check Point Research, som er en del af Check Point Software Technologies, følger løbende udviklingen. I begyndelsen bestod salget af få vacciner, ofte til et par mennesker. Nu udbydes også større bundter med henblik på, at køber kan tilbyde vaccine til familie og venner. Onlinesalget på det mørke net foregår fra sælgerne placeret over hele kloden.


TAGS
corona
covid-19
darknet
det mørke internet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S