Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ulovlige downloads har kostet 2.7 millioner jobs

… og det er alene i Europa, hvis man skal tro Det Internationale Handelskammer, som advarer om, at pirateriet kan føre til milliard-store tab i de kommende år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Siden 2004 har 2.7 millioner europæere måttet vinke farvel til deres arbejde, forbi grådige computerbrugere ikke har kunnet dy sig for at dele ophavsretsbeskyttet materiale.

Det fastslår en ny rapport fra Det Internationale Handelskammer. Særligt England har været hårdt ramt, fordi landet har den højeste andel af kreative jobs sammenlignet med de øvrige europæiske lande.

Fortsætter udviklingen på denne måde, kan de tabte indtægter forårsaget af det omfattende pirateri løbe op på 32 milliarder i 2015. Det vurderer Handelskammeret, som opfordrer politikerne til at sætte indsatsen imod den ulovlige fildeling øverst på deres dagsorden.

Det kan dog være et svært problem at komme til livs. Undersøgelserne viser nemlig at størstedelen af pirateriet ikke er relateret til peer to peer deling eller andre former for internetbaseret pirateri, men at det meste har at gøre med ulovlig deling af installations-diske mellem venner og familie.

Et problem med rapporten er dog også, at den ikke nævner, hvor de mennesker som har tabt deres job siden er endt. Medie- og underholdningsbranchen er under stor omvæltning i disse år og en nedlagt stilling i en forældet del af sektoren kan snildt betyde en nyoprettet stilling i en mere tidssvarende del.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere