Home » Test » UHD med lille skærmdiagonal
UHD med lille skærmdiagonal

UHD med lille skærmdiagonal

Share

Et af verdens mindste og billigste UHD-tv’er – og med skarpe billeder

Med en skærmdiagonal på 42” er Philips 42PUS7809/12 et af markedets mindste tv‘er med UHD-opløsning. Konkurrenterne ligger på cirka 50” og op. Du kan dog også få dette tv i større udgaver – næste variant hedder 49”. Men med 42” er det passende stort til en lille stue. Det er måske lige det, som der er plads til på væggen – hvor det vil pynte med den ultratynde ramme i metal.

Her vil du kunne nyde ambilight-funktionen, som lyser op bag ved tv’et i samme farver og i takt med ændringer i billedet. Denne feature kan justeres, så du kan få alt fra ”dramatisk lys” til noget mere afslappende. Det er faktisk en god effekt, som sikrer en bedre billedoplevelse, når man lige har vænnet sig til den og fokuserer på billedet frem for på lyset bag tv’et. Funktionen kan slås fra, og det er fint, for den er bedre egnet til en actionfilm end Tanevs vejrudsigt på TV 2.

Tv’et har i bunden af skærmen et lille logo med lys i. Det er dog ikke generende.

Se også:  Prisvenlige Mini-LED-tv'er fra TCL

UHD-opløsning på en så ”lille” skærm skulle man mene gav et helt ekstremt skarpt billede. Og det står da også ganske flot og fint detaljeret med en klarhed og skarphed, som var det et virkeligt dyrt full HD-tv. Men fordi skærmarealet er begrænset, opleves det ikke helt, som om man kigger på UHD.

Det betyder dog på ingen måde, at Philips skal afskrives. Har du ikke masser af plads, og vil du være fremtidssikret er det oplagt. Og du ”nøjes” på ingen måde. Billedet er absolut godkendt, for uanset om der er tale om direkte tv, Blu-ray eller et ægte 4K-signal, har billedet aldrig tydelige fejl, og det står altid roligt. Også når der panoreres.

Virkelig brugervenligt

Desuden er Philips-tv’et meget brugervenligt. Menuerne er delt op i to: en simpel menu og en menu til de mere avancerede indstillinger. Dette fungerer i praksis godt. For er du ekspert, kan du komme til alt det nørdede, mens alle andre blot kan blive guidet gennem det nødvendige.

Se også:  Ægte surround lever stadig – Sony klar med trådløs biograflyd

Brugervenligheden hjælpes yderligere af, at der er fuldt tastatur på bagsiden af fjernbetjeningen. Rart, når det er et smart-tv.
Billedmæssigt er der en række forudindstllinger, og vi glæder os over en professionel ISF-kalibrering, hvilken vi klart kan anbefale, du benytter. Så er billedet indstillet professionelt, uden at du skal tage stilling til noget.

Der er få ankepunkter: Tv’et kan for eksempel reagere lidt langsomt på input, og menuerne kan være lidt træge, selvom der benyttes en 4-kernet processor. Under testen opdaterede vi softwaren, og det hjalp betydeligt. Så der er al mulig grund til at overveje dette Philips – og huske at opdatere softwaren løbende, når du først har købt det.

42” er faktisk småt for et UHD-tv og betyder, at du kan sidde meget tæt på, uden at skærmen har synlige pixel.

Ambilight

Lysdioder oplyser væggen bag tv’et. Lyset er i harmoni med billedets farver og rytme.

Bas

Der er indbygget en lille bashøjttaler bag på tv’et, så væggen kan forstærke de dybe lydfrekvenser.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Datatid TechLife mener:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


Philips 42PUS7809/12
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Philips
tv
UHD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S