Home » AOD Pro » For svært selv at udvikle apps
For svært selv at udvikle apps

For svært selv at udvikle apps

Share

Mange virksomheder mener, at det er tæt på umuligt at udvikle apps selv. Det er for kompliceret, for ressourcetungt og for dyrt

Medarbejderne bliver stedse mere mobile, og derfor kigger virksomheder i stadig højere grad efter apps, der kan understøtte deres virksomhed, og deres medarbejderes daglige gøremål.

Mange virksomheder står dog over for den udfordring, at der ikke findes apps, som dækker deres behov, og derfor ser de sig nødsaget til at få udviklet apps, der understøtter deres digitale mobile strategi.

Ifølge en rapport fra WorkMobile, så mener mange virksomheder dog ikke, at de kan udvikle disse apps selv. Faktisk så er det hele 85 procent, som oplyser, at det er tæt på umuligt at udvikle disse nødvendige apps selv.

Dyrt at gøre det selv

De udfordringer som virksomhederne står overfor, er blandt andet at de ikke har den nødvendige tekniske ekspertise, at projektet hurtigt bliver alt for dyrt, og at de ikke kan overskue konsekvenserne af de valg, der skal tages under sådan et udviklingsprojekt.

Selv om virksomhederne skulle ønske at ansætte folk med de nødvendige kompetencer, så viser rapporten fra WorkMobile, at det ikke sker. Årsagen er, at folk med de nødvendige kompetencer ofte er meget svære at finde, dyre eller ikke ønsker fastansættelse.

De udfordringer har, ifølge WorkMobile, fået mange virksomheder til at opgive deres udviklingsprojekter, hvilket har betydet et alvorligt tilbageslag i deres digitale mobile strategi.

Nye værktøjer som genvej

Meget tyder dog på, at der er hjælp at hente for virksomhederne. Værktøjer, der kan udvikle apps, helt uden at man skal have kendskab til kode, dukker lige så langsomt op, og disse platforme er ifølge WorkMobile et rigtig godt alternativ til at udvikle apps helt fra bunden af selv.

Alligevel er der en række forhold, man skal være opmærksom på, før man som virksomhed kaster sig ud i selv at udvikle apps til mobile enheder. ClearBridge, der lever af at udvikle apps, giver en række råd om, hvilke basale ting man skal være opmærksom på.

• Sikkerhed: Det er nødvendigt at overveje sikkerheden i en ny app, så der ikke pludselig åbnes op for cyberkriminelle ad den vej.
• API-strategi: Hvordan skal apps snakke sammen med resten af husets it-infrastruktur. For at sikre stabiliteten skal dette overvejes.
• Platforme: Hvilke(n) platform(e) skal appen køre på. Jo flere platforme, desto mere vedligeholdelse.
• Start i det små: Lad være med at slå for stort brød op. Start småt – senere version kan vokse.

Her kan du lave apps uden kode

Der findes allerede i dag en række værktøjer der kan bruges til at udvikle apps i, helt uden kendskab til kode.

Disse værktøjer omtales ofte som ”low-code”-platforme eller -udvikling og fungerer i høj grad på samme måde som ”drag-and-drop”-funktionen, der kendes fra mange andre it-værktøjer.

Her er det ofte sådan, at funktionerne trækkes på plads som Lego-klodser i et virtuelt programmeringsmiljø, og platformen skaber derefter selv den underliggende kode.

Nogle af disse værktøjer er:
• Zoho Creator: Drag & drop system med over 50 skabeloner.
• Xojo: Cross-platform app med drag & drop.
• Io: Cloud-baseret low-code app udviklingsplatform.
• AppMakr: Kodeløs udviklingsplatform til apps til iPhone, Android og mobile HTML5-websteder.
• iBuild App: Drag & drop-, kodeløst system med over 1000 skabeloner.
• OutSystems: Low-code-platform til større virksomhedsløsninger.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S