Home » Betalingssoftware » Udvid Start-menuen i Windows 7
Udvid Start-menuen i Windows 7

Udvid Start-menuen i Windows 7

Share

Få vist genveje til indholdet i Billeder, Dokumenter og Kontrolpanel direkte i Start-menuen.

1. Vis undermenu til Billeder-mappen

Højreklik på Start-knappen, og vælg Egenskaber. På Menuen Start-fanen klikkes på Tilpas-knappen ud for Menuen Start. Find Billeder i listen, og markér Vis som en menu-feltet.

[pt id=’2005638′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1.”‘]

1.

2. Proceslinje som i gamle dage

Hvis du savner navnene ud for hvert program i proceslinjen, som det har været kutyme siden Windows 95, så kan du sætte skilte på Windows 7’s minimalistiske ikoner.

Højreklik på Start-knappen, og vælg Egenskaber. På Proceslinje-fanen klikker du på Knapper på proceslinjen-listen og vælger Kombiner aldrig.

Sørg for at sætte markering i Brug små ikoner-afkrydsningsfeltet. Klik på OK-knappen. Nu optræder dine programmer i pro-ceslinjen som i gamle dage.

3. Vis undermenu til Dokumenter-mappen

Højreklik på Start-knappen, og vælg Egenskaber. På Menuen Start-fanen klikkes på Tilpas-knappen ud for Menuen Start og derefter på Avanceret-fanen. Find Dokumenter i listen og markér Vis som en menu-feltet.

[pt id=’2005637′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3.”‘]

3.

4. Kontrolpanel som liste

Højreklik på Start-knappen, og vælg Egenskaber. På Menuen Start-fanen klikkes på Tilpas-knappen ud for Menuen Start og derefter på Avanceret-fanen. Find Kontrolpanel i listen og markér Vis som en menu-feltet.

[pt id=’2005636′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4.”‘]

4.

5. Enkeltklik for at åbne genveje

Du kan spare museklik ved at ændre den måde, du starter programmer på, så det foregår på samme måde, som når du klikker på et link på internettet.

Åbn Windows Stifinder, vælg Funktioner | Mappeindstillinger og klik på Generelt-fanen. I midten markerer du Enkeltklik for at åbne et element-feltet, så sparer du masser af museklik.

[pt id=’2005653′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”5.”‘]

5.

6. Tilføj genveje til Send til-genvejsmenuen

Højreklikker du på et element, kan du sende det som mail, flytte det til en anden placering, pakke det med ZIP og en hel masse andre ting. Du kan selv tilføje nye funktioner til denne genvej.

Klik Start | Kør og indtast %USERPROFILE%AppData og tryk Enter. Windows Stifinder åbner nu din brugermappe i AppData-mappen, og du kan nu klikke dig ned gennem mapperne RoamingMicrosoftWindowsSendto.

Her er der genveje til de funktioner, der findes i Send til-undermenuen. Træk en genvej til det program eller den mappe, der skal tilføjes til menuen. Du kan også fjerne genveje ved at slette dem fra Sendto-mappen.

[pt id=’2005634′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”6.”‘]

6.

7. Tilpas værktøjslinjer

Højreklik på en værktøjslinje i et åbent vindue i en række Windows 7-programmer, f.eks. Internet Explorer 8, og fjern markeringen af Lås værktøjs-linje. Højreklik igen, og vælg Tilpas fra genvejsmenuen, og vælg de indstillinger, du har brug for.

Det er også muligt at ændre størrelse på ikonerne, ligesom du kan flytte rundt på de forskellige ikoner. Eksempelvis kan du flytte Stop- og Opdater-knappen hen foran adressebjælken. Når du er færdig, højreklikker du på værktøjslinjen igen og markerer Lås værk-tøjslinje.

[pt id=’2005635′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”7.”‘]

7.

8. Kalibrér farverne flottere

Windows 7 har indbygget software til kalibrering af skærmens kontrast, lys og farver. Det er i høj grad noget, som også fladskærme kan have godt af, da deres indstillinger fra fabrikken sjældent passer med dine behov.

Åbn Kontrolpanel | Skærm, og vælg Kalibrér farve-menupunktet. Har du tilsluttet flere skærme, så træk vinduet hen på den skærm, du ønsker at kalibrere farver på, og følg guiden.

Når du er færdig, gemmer Windows 7 en korrigeret kalibreringstabel, der vil vise dig farverne på en måde, som skulle være mere nøjagtig. Vær opmærksom på, at hvis du både har justeret på gamma på skærm og i Windows, så kan resultatet godt blive lidt underligt.

[pt id=’2005641′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”8.”‘]

8.

9. Start programmet to gange

Skal du bruge to instanser af samme program, f.eks. en FTP-klient som FileZilla, så kan du hurtigt duplikere det kørende program ved at holde Shift-tasten nede og klikke på ikonet i proceslinjen.

Windows 7 starter nu en ny udgave af programmet, eksempelvis af Outlook og Internet Explorer, men det virker ikke med alle programmer.

10. Start IE 8 hurtigere

Nogle programmer lægger såkaldte add-ons til Internet Explorer 8, eksempelvis bogmærkeværktøjet Del.icio.us. De kan godt forsinke opstarten en hel del, men du kan selv se efter.

I Internet Explorer 8 skal du åbne Funktioner | Adminstrer tilføjelsesprogrammer for at åbne dette vindue. Under Værktøjslinjer og udvidelser-gruppen ser du en liste over de tilføjelser til IE 8, som er lagt ind af eksempelvis Google, Office og andre programmer.

I Indlæsningstid-feltet til højre kan du se, hvor lang tid hver add-on har taget om at blive læst ind under opstart. Højreklik, og vælg Deaktiver-punktet i menuen for at slå de formastelige fra.

[pt id=’2005648′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”10.”‘]

10.

11. Sæt en dæmper på Media Center downloading

Windows Media Center følger med som standard i Windows 7, så du blandt andet kan hente cd- og dvd-covers, film og tv-serier fra nettet. Det kan godt sluge din båndbredde, men du kan sætte en tidsbegrænsning på Windows Media Center.

Åbn Indstillinger | Generelt | Indstillinger for mediedataoverførsel, og angiv et tidsinterval i løbet af døgnet, hvor du vil give Windows Media Center fuld skrue på downloads.

[pt id=’2005647′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”11.”‘]

11.

12. Myrd Sidebar

Med Vista blev sidebjælken til højre til Gadgets introduceret, mens den i Windows 7 ser ud til at være forsvundet. Men det er den altså ikke, heller ikke selvom du tror, at du har deaktiveret alle gadgets.

For helt at fjerne sidebar.exe fra hukommelsen, skal du ændre i registreringsdatabasen. Vælg Kør…, og indtast regedit.exe. Find HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun, og fjern nøglen for Sidebar.

13. Bliv fri for Messenger

Hvad er nu det, Live Messenger gider ikke fise af fra proceslinjen og bo henne i systembakken, hvor den plejer? Jo, men du skal aktivere Vista-kompatibiliteten.
Luk ned for Live Messenger, og find programikonet i Start-menuen under Windows Live.

Højreklik på Windows Live Messenger-ikonet, og vælg Egenskaber. På Kompatibilitet-fanen vælger du Kør dette program i kompatibilitetstilstand for: Windows Vista (Service pack 2). Klik OK.

Når du starter Live Messenger igen, vil det lille systembakkeikon dukke op igen, og du er fri for at have programmet liggende i proceslinjen.

[pt id=’2005645′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”13.”‘]

13.

14. Lær Brugerkontrol lidt høflighed

UAC’en, eller Brugerkontrol, popper ofte op for at spørge dig, om du ønsker at foretage en handling, der påvirker en vigtig fil eller en indstilling i systemet. Det er sikkert og fornuftigt, men hvis du føler dig modig eller sikker nok på, hvad du laver, kan du nedsætte antallet af popup-bokse i Secure Desktop Mode.

Åbn Kontrolpanel | System og sikkerhed | Løsningscenter, og vælg Rediger indstillingerne for Kontrol af brugerkonti.

Du kan justere skyderen fra Giv aldrig besked til Giv altid besked, fire trin i alt. Det er ikke særligt sikkert for systemet, hvis du trækker den helt i bund, men jo lavere du sætter skyderen, desto mindre ser du til UAC’en.

[pt id=’2005644′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”14.”‘]

14.

15. Styr lydniveauet

Windows 7 holder øje med, om du taler via nettelefon på Skype, Live Messenger og lignende. Når du taler med andre, skruer systemet ned for musik og andre lyde, der ellers kan overdøve en samtale, men du kan justere, hvordan det virker.

Højreklik på højttalerikonet i systemområdet, og vælg Lyde. Klik på Kommunikation-fanen, og vælg en af de fire indstillinger for enten at skrue lidt ned, helt ned eller slet ikke at pille ved lydstyrken.

[pt id=’2005643′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”15.”‘]

15.

16. Forsink miniaturer i proceslinjen

Med Windows 7 kan du flytte musen hen over et program i proceslinjen og se en miniature, eller Thumbnail, af programvinduet. Hvis du ikke er så vild med den feature, kan du forsinke visningen fra registreringsdatabasen.

Under HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent-VersionExplorerAdvanced skal du tilføje nøglen ThumbnailLivePreviewHoverTime som DWORD og tilføje en decimalværdi som interval. Eksempelvis 1000 svarende til 1 sekund.

[pt id=’2005642′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”16.”‘]

16.

17. Alternativ til Alt+Tab

Når du har en 15-20 vinduer åbne, kan det tage lidt tid at taste Alt-Tab for at skifte hen til det rigtige vindue. Eksempelvis opstår det, når du browser i mange faner eller vinduer.

Hold Ctrl-tasten nede, mens du klikker på programikonet i proceslinjen, så aktiverer Windows 7 det næste vindue i rækken fra programmet. Det er en hurtig måde at gå fra et Word-dokument til det næste, hvis du ikke kan se vinduet for alle de andre.

18. Stop Live Preview i proceslinjen

En anden funktion er, at du får set et rigtigt billede af programvinduet, hvis du holder musen endnu længere over programikonet i proceslinjen.

For at blive fri for det, skal du ind i registreringsdatabasen HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced.

Her tilføjer du nøglen ExtendedUIHoverTime som DWORD og sætter værdien til f.eks. 20000 (decimal). Så går der enorm lang tid, før Live Preview går i gang. Det gør proceslinjen hurtigere at arbejde med.

19. Kast med vinduerne

Er du til tastaturgenveje, kan du nu få styret dine vinduer bedre end i nogen anden Windows-version. Klik på et vindue, og prøv følgende:

Windows + Pil venstre eller Pil højre – dokker vinduet til venstre eller højre på skærmen, så det fylder præcis halvdelen. Tryk gentagne gange for at flytte mellem flere skærme.

Windows + Shift + Pil op – trækker vinduet i højden, så det strækker sig fra top til bund, men piller ikke ved siderne.
Windows + Shift + Pil venstre eller Pil højre – bevarer størrelsen men flytter vinduet rundt mellem flere skærme.

Windows + Pil op eller Pil ned – maksimerer eller minimerer vinduet.
Windows + Home – minimér alle andre vinduer end det aktive. Ah, ro for øjet.

20. Ryst med vinduerne

Foretrækker du at bruge mus til vinduespudsning, så kan du få følgende ting frem med lidt håndarbejde:

Klik, og træk i vinduet, og ryst så med musen, mens du holder knappen nede. Alle andre vinduer forsvinder ned i proceslinjen, en hurtig måde at rydde op på.
Klik, og træk hele vinduet til venstre eller højre, og slip, når cirklerne blinker omkring musepilen.

Vinduet dokker langs skærmens kant og sættes til halv størrelse af skrivebordet.
Træk vinduet til skærmens top, og slip, når cirklerne blinker. Vinduet bliver maksimeret til at dække hele skrivebordet.

Træk vinduets øverste eller nederste kant (ændre størrelse) mod top eller bund af skærmen, og slip, når cirklerne blinker. Det trækker vinduet i højden, så det strækker sig fra top til bund, men piller ikke ved siderne.

21. Stop de nye vinduer

Er du godt utilfreds med Windows 7’s måde at håndtere vinduerne på og vil have det gamle system tilbage, så kan det klares.

Vælg Kør … og start REGEDIT. Åbn nøglen HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop, og sæt WindowArrangementActive til 0, og genstart computeren.
Fremover er dine vinduer helt almindelige og forudsigelige, som de var i Vista og XP.

22. Vis jumplister med venstre museknap

Mange nye programmer har nu indbygget jumplister, så du kan højreklikke på programikonet i proceslinjen og vælge en funktion, eksempelvis Log på Live Messenger.

Det virker faktisk også med venstreknap, du skal blot klikke på program-ikonet i proceslinjen og trække musen lidt op, så dukker jumplisten frem.

23. Sæt mest brugte programmer fast til Start

Du kan fastgøre de programmer, som du oftest bruger til Start-menuen. Det gør du ved at højreklikke på genvejen til programmet i Start-menuen og vælge Fastgør til menuen Start.

Så vises der altid en genvej til programmet øverst til venstre i Start-menuen. Skulle du på et tidspunkt ikke længere have brug for en fast genvej til programmet, fjerner du den igen ved at højreklikke på den og vælge Frigør fra menuen Start i genvejsmenuen.

24. Skift indstillinger for ekstra skærm i et ruf

Du behøver ikke gå ind i Kontrolpanel for at ændre Windows 7’s håndtering af flere skærme eller tilsluttede projektorer.

Tast Windows + P, og du kan vælge mellem de fire grundtilstande for flerskærmsopsætning: Enten med den ene eller anden tændt, dubleret skrivebord eller udvidet skrivebord.

[pt id=’2005639′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”24.”‘]

24.

25. Spring direkte til programmer i proceslinjen

Hvis du fastgør programmer til proceslinjen, så kan du aktivere dem med genvejstaster. Det første program i menuen svarer til Windows + 1, det næste til højre har Windows + 2 som genvestaster. Sådan går det hele vejen op til 0-tasten.

Hvis du gentager tastetrykket, vil du skifte mellem aktive vinduer for det pågældende program, eksempelvis Indbakken i Outlook og diverse breve du har åbnet.

Hvis programmet ikke er startet, så vil genvejstasten gøre dette for dig, når du taster første gang.

26. Hæft programmer fast til proceslinjen

I Windows 7 kan du også sætte et program permanent fast på proceslinjen, også når det ikke kører. Microsoft har ganske enkelt sammensmeltet den gamle adskillelse mellem hurtig genvej-ikonerne og de aktive programmer.

Højreklik på programmets ikon – enten på harddisken, i Start-menuen eller på selve proceslinjen.

Vælg Fastgør programmet til proceslinjen i menuen.
For at fjerne programmet igen, skal du højreklikke og vælge Frigør programmet fra proceslinjen.

[pt id=’2005649′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”26.”‘]

26.

27. Lav en reparationsdisk

Uheldet kan være ude, også med Windows 7. Får du en præinstalleret pc uden recovery-cd’er, eller har du downloadet Windows 7 som en ISO-fil og ikke lige fået den brændt ud på en dvd, så er du på spanden, hvis hele systemet styrter på grund af en softwarefejl.

Klik Start | Vedligeholdelse | Opret en systemreparationsdisk, og hav en dvd-r-skive klar til at putte i brænderen. Bare følg guiden, og du er nu garanteret mindst ét forsøg mere på at få din computer til at starte op igen, hvis den går rigtig brutalt ned en dag.

[pt id=’2005654′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”27.”‘]

27.

28. Boot med flere cylindre

Som standard booter Windows 7 kun på den ene kerne, men du har sandsynligvis to eller flere i maskinen. Du kan slå dem til ved at åbne for Kontrolpanel | Administration og dobbeltklikke på Systemkonfiguration-snapin’en.

Klik på Boot-fanen og knappen Avancerede indstillinger.
Markér Antal processorer-feltet, og vælg tallet 2 eller højere i listen. Klik OK og forsøg en genstart på begge cylindre.

[pt id=’2005652′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”28.”‘]

28.


TAGS
Guide
start menu
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S