Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Udskriv levende billeder

Hos Canon »taler« de billeder, ifølge deres eget slogan. Men de skriver altså også billeder, og med den seneste linje af printere er det også levende billeder, de kan skrive ud. Alt om DATA har kigget nærmere på den nye printer.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Canon har i mange år holdt stædigt fast i det samme design til deres printere, og ligeledes har de haft den holdning, at trådløst netværk ikke hører til i printerne.

Sidstnævnte begyndte de heldigvis at løsne op for, for et par år siden, og nu er designet så også ændret. Pixma MG6150 er Canons nyeste bud på multifunktionsprinter, altså en printer der både kan udskrive, scanne og kopiere.

Der er to ting, der virkelig kan betragtes som store nyheder på denne printer. Den ene er muligheden for at skrive billeder ud fra en video, du har optaget, det næste er designet og betjeningen af printeren. Se, Canon har introduceret en printer stort set uden knapper, men til gengæld med hvad de kalder for et intelligent berøringssystem.

Ret smart betjening

Det lød godt nok lidt poppet, men det skulle hurtigt vise sig, at det er et smart system. Der er en skærm, der viser dig, hvor du befinder dig i menuerne, og hvad du kan her og nu, og det er kun de knapper, du rent faktisk kan bruge, der lyser op.

Det hører så også med til historien at sige, at knapper nok er et stort ord, for det er faktisk bare en berøringsfølsom del af overfladen af printeren, det handler om. Du trykker ikke noget ned – du rører bare ved det område, der lyser op.

Det er en ret smart betjening, den er intuitiv, og de flotte ikoner på skærmen er i høj grad selvforklarende. Samtidig er det med til at give printeren et meget elegant udseende.

Så selvom formfaktoren stadig er »en stor kasse«, så formår Canon med det nye touch-system og den pianosorte overflade at give printeren et meget elegant udseende.

Fra video til print

Den anden store nyhed er, som nævnt, muligheden for at skrive ud fra videofilm. Det skal dog lige siges, at hvis du vil bruge den funktion, så kræver det, at du har installeret et program fra Canons digitale kameraer, der understøtter optagelse i .MOV-format.

Så bare det, at du har en .MOV-film liggende på harddisken, er ikke nok – indtil videre så kan du kun bruge denne funktion, hvis du har et Canon-kamera.

Men har du det, så er det let at skrive billeder ud fra din film, du kan vælge flere billeder ud, sammenligne dem og når du så har valgt det, du vil have skrevet ud, så klikker du bare på print, og vupti så kommer der et billede ud. Hvis du har optaget i hd, så bliver resultatet forresten ekstra flot.

Men nu er Canon en gang kendt for at være specielt gode til billeder, så vi besluttede os for at teste MG6150 som en fotoprinter.

Det første vi kunne konstatere, det var, at printeren var udstyret med hele seks individuelle blækpatroner. To sorte, en grå, og så de vanlige cyan, margenta og gul. Den slags kan vi lide at se, for det betyder, at du kan styre farverne mere præcist, og at du kan nøjes med at skifte de farver, der er løbet tør.

Vi valgte nu et par billeder ud og sendte dem med det indbyggede program ud til printeren. Vi skrev ud både med »Vivid colors« og uden, her så vi dog ingen forskel.

Men, hvad vi kunne se, var et meget kraftigt rødstik i billederne. Det undrede os, og derfor forsøgte vi igen, men denne gang skrev vi så ud fra Photo-shop i stedet. Nu blev billederne perfekte. Fejlen lå tydeligvis i det medfølgende program og ikke i printeren.

De efterfølgende udskrifter, vi fremstillede, var ligeledes rigtig gode, og Canon skal have stor ros for, så hurtigt de kan få printeren til at skrive ud.

Her til sidst skal vi også lige rose Canon for den lette betjening af printeren, når den bruges over netværket. De programmer, der styrer printerens forskellige funktioner, såsom scanning, er utroligt lette at arbejde med, og det hele fungerer gnidningsfrit.