Home » Mobiltelefon » Udsættelsen af handelsforbuddet mod Huawei ophører på mandag
Udsættelsen af handelsforbuddet mod Huawei ophører på mandag

Udsættelsen af handelsforbuddet mod Huawei ophører på mandag

Share

Mandag d. 18. november udløber den midlertidige udskydelse af det amerikanske handelsforbud mod Huawei. Det betyder som udgangspunkt, at der bliver lukkes for adgangen til Google

I maj blev handelsforbuddet sat i kraft, så blev det udskudt tre måneder, og så blev det udskudt tre måneder mere. Den seneste og indtil videre endegyldige frist er på mandag, d. 18. november.

Så er det som udgangspunkt slut med at samarbejde med Huawei for alle amerikanske virksomheder. Ikke mindst Google, der er den mest afgørende spiller, når det gælder Huaweis mobiltelefoner.

Hæmmede mobiler

Handelsforbuddet har betydet, at alle Huaweis nyere mobiler, lanceret efter handelsforbuddet, har været afskåret fra den fulde version af Android-systemet og ude af stand til at bruge Google-apps.

Huawei har forsøgt at komme dette i møde med deres eget system, men samtidig erkendt, at dette ikke er klar til at erstatte Android, i hvert fald ikke på det europæiske marked. Der har derfor ikke været nogen lancering af Mate 30-serien i Danmark endnu. I stedet har man valgt at sende Nova 5T ud, en mobil som blev lanceret lige inden handelsforbuddet blev introduceret, og derfor godt kan køre fuld Android og Google-apps.

Se også:  Xiaomi Mi 10 5G [TEST]: Sidste års topmodel

Det samme har været gældende for P30-serien og andre Huawei-mobiler lanceret før handelsforbuddet. De har kunnet køre Android helt uden begrænsninger med fuld adgang til opdateringer. I øjeblikket er det helt nye Android 10 på vej ud til en lang række Huawei-mobiler, helt tilbage til mobiler, der er over to et halvt år gamle. Nogle af dem kan allerede hente systemet i en betaversion.

Uvist hvad der vil ske

Men spørgsmålet er, hvordan det vil se ud fra på mandag. Handelsforbuddet kunne i princippet blive udskudt igen, måske endda helt ophævet. Der er også en reel mulighed for, at det amerikanske handelsministerium får uddelt nogle af de tilladelser, de har lovet var på vej, til virksomheder, der har ansøgt om at få lov at handle med Huawei. Men som udgangspunkt stopper al amerikansk handel med Huawei på mandag.

Se også:  Huawei Matebook 13 [TEST]: Stilsikker allrounder til fornuftig pris

Google vil dog næppe kunne tage noget fra brugerne, som de har i forvejen. Som Huawei-bruger vil det derfor være en god idé at få hentet alle de opdateringer, der er tilgængelige til ens mobil inden mandag. Så vil man være sikker på at have det nyeste, der er tilgængeligt, hvis Google skulle lukke helt for det varme vand.

Du kan læse Huaweis udmelding om forholdet til Google og Android her.


TAGS
Android
handelskrig
Huawei
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S