Home » Styresystem » Guide: Kopier og sæt ind på tværs af dine enheder
Guide: Kopier og sæt ind på tværs af dine enheder

Guide: Kopier og sæt ind på tværs af dine enheder

Share

Med Windows’ nye Udklipsholder kan du vælge, hvad du vil kopiere og sætte ind, og tilmed synkronisere dine udklip på tværs af flere pc’er

Funktionen med at kopiere og sætte ind er ikke ny. Den kan spores til Xerox’ tekstredigeringsprogram fra 1974, og ordet ”clipboard” (udklipsholder) optrådte først gang på Apples Lisa-maskine i 1983. Udtrykkene klip og sæt ind stammer fra dengang, hvor barberblade og lim blev brugt til at sætte sider op på trykkerier.

I Windows (trods en flirt med IBM-standarden, der brugte tasterne ”Insert”, ”Del”, ”Shift” og ”Ctrl”) har kombinationen af Ctrl + X, C og V i årtier været brugt til at klippe, kopiere og sætte ind. Kopier (klip) noget til Udklipsholderen, og det forbliver der, indtil du gør det igen, hvorved de nye data overskrives. Det har været muligt med tredjepartsudvidelser at udbygge dette system, men med October 2018 Update er udklipsfunktionen blevet mere avanceret i Windows 10.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

1 Udklipsholderens historik
Slå Udklipsholder til under Indstillinger > System > Udklipsholder, eller skriv ”udklipsholder” i Startmenuen. Slå øverste skyder til for at bruge den nye Udklipsholderhistorik. Den anden skyder bruges til at synkronisere din historik på tværs af dine enheder, så hvad du kopierer på en enhed, kan du indsætte på en anden.

2 En anden genvej
Er du vant til at trykke på Ctrl-tasten, før du indsætter med V-tasten, er det slut nu. Genvejen indsætter stadig, men for at bruge historikken, skal du bruge Win + V. Nu åbnes Udklipsholder-vinduet med alt, du har kopieret. Trykker du tasterne Ctrl + C kopieres som normalt. Kopie-ring af ny information overskriver ikke noget.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

1 2 3 4Næste

TAGS
Guide
kopiere
styresystem
udklipsholder
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S