Home » Mobiltelefon » Udfasning af 3G testes på Roskilde Festival
Udfasning af 3G testes på Roskilde Festival

Udfasning af 3G testes på Roskilde Festival

Share

Teleselskabet 3 benytter det enorme publikum på den store musikfestival til at teste udfasningen af 3G-nettet.

Hvert år samles over 130.000 mennesker til Roskilde Festival og gør derved hvert år Roskilde Festival til Danmarks midlertidigt fjerdestørste by målt på indbyggertal. Det betyder mange mennesker på et lille areal og samtidig, at det er et oplagt sted for teleselskaber til at teste mobilnetværket.

Det er da også netop, hvad netværksspecialister hos teleselskabet 3 gør, og i år er det omlægning af frekvenser og udfasning af 3G, som 3 tester.

Refarming eller omlægning

Mange mobiltelefoner har efterhånden fået 4G, og på Roskilde Festival tester teleselskabet 3 derfor, hvad der kaldes for refarming eller omlægning af 3G til 4G. Formålet er at øge hastigheden og effektiviteten på netværket. Rent praktisk gøres det ved at lukke ned for nogle af 3’s 3G-frekvenser og bruge dette til at udvide kapaciteten på 4G-mobilnettet.

Stefan Ring, der er ansvarlig for 3’s netværk på Roskilde Festival udtaler: ”Når vi frigiver frekvensspektrum fra 3G til 4G, vil man som bruger af netværket tydeligt kunne mærke den ekstra 4G-kapacitet i form af forbedret lydkvalitet ved opkald og hurtigere datahastigheder. Vi ved fra tidligere år, at langt de fleste mobiler på vores netværk under festivalen understøtter 4G, ligesom stadig mere taletrafik bliver håndteret på 4G. Derfor er Roskilde Festival et oplagt sted at teste, hvordan vi kan maksimere 4G-kapaciteten på hver enkelt mast”.

Se også:  Nu kommer der lynhurtigt internet i Parken

Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at 3G er helt fortid endnu, så har du en mobiltelefon, der kun har 3G, forsikrer Stefan Ring, at der ikke er grund til panik: ”Vi kommer ikke til at lukke helt ned for 3G-nettet lige foreløbig. Når testen på Roskilde er vel overstået, skal vi først og fremmest til at kigge på de større byer, hvor behovet for mere 4G-kapacitet er størst. Her vil vi langsomt implementere teknologien, men vi kommer til at efterlade nogle af frekvenserne på 3G, så det stadig er muligt at bruge dem nogle år endnu.”, siger Stefan.

Mindre tale og mere data

Brugen af mobilnetværket har ændret sig kraftigt siden 3 opbyggede sit 3G-netværk i Danmark i starten af 00’erne, og her kan det bl.a. ses, at taletrafikken falder, mens det er dataforbruget, der er i stærk vækst. Det er netop det stigende dataforbrug, der gør, at Stefan Ring mener, at de er nødt til at se på, hvordan de kan opgradere deres netværk. Dette kan, ifølge Stefan, ske enten ved at købe flere frekvenser og etablere nye master, men da dette er en ressourcetung opgave, så er en løsning at skrue op for kapaciteten på de nuværende master ved hjælp af nyt udstyr og teknologi.

Se også:  Android 12 nærmer sig – nu kommer detaljerne

Fakta om 3’s netværk på Roskilde Festival

  • 3 har ni eksisterende master i området og opsætter yderligere seks mobile master. Teleselskabet har seks ingeniører på vagt hele ugen til at vedligeholde og servicere netværket.
  • I 2018 blev der brugt 80 terabyte data i 3’s netværk under festivalen. Det svarer til mere end 4 års uafbrudt Netflix-streaming i HD-kvalitet og er en stigning på 55 % i forhold til 2017.
  • Den travleste time i 2018 var efter Eminem-koncerten, hvor der mellem kl. 00.00 og 01.00 blev sendt og modtaget 774 GB data.


TAGS
3
3G
4G
Refarming
Roskilde Festival
teleselskabet 3

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S