Uddannelse i it-sikkerhed – sådan bliver du en del af sikkerhedsmiljøet

Uddannelse i it-sikkerhed – sådan bliver du en del af sikkerhedsmiljøet

Share

Hvad skal der til af evner og ikke mindst uddannelse for at komme til at arbejde professionelt med it-sikkerhed? Denne gang kigger vi på, hvordan du selv kan blive en del af sikkerhedsmiljøet

En af de første ting, der er værd at overveje, hvis man vil tættere på sikkerhedsemnet, er de internationalt anerkendte certificeringer inden for it-sikkerhed, samt de muligheder, der er for en uddannelse inden for it-sikkerhed fra de danske uddannelsesinstitutioner. Det er utroligt svært at svare på, hvad der skal til for at blive ansat med it-sikkerhed som ansvarsområde, for it-sikkerhed er i vore dage mange ting. Væk er de ’gode gamle dage’ hvor it-sikkerhed bestod i at kunne konfigurere en Firewall og installere antivirussoftware.

Moderne it-sikkerhed
I dag består it-sikkerhed af højt specialiserede områder som f.eks. Malware Analyse, Forensics (på computer, ikke ligesom i CSI!), Efterforskning, Business Continuity og risikoanalyse. Der er mange flere, men pointen er, at it-sikkerhed er blevet en paraplybetegnelse for et enormt område af ligeså enorm vigtighed. Så spørgsmålet skal præciseres lidt, inden der kan svares ordentligt på det.

Se også:  NemID skifter navn og forbedres markant

Del denne