Home » Hovedtelefoner og højttalere » Test: Uberlækker bærbar Bluetooth-højttaler
Test: Uberlækker bærbar Bluetooth-højttaler

Test: Uberlækker bærbar Bluetooth-højttaler

Share

Harman Kardon Esquire 2 er en perfekt undskyldning for at få firmaet til at sponsorere en cool Bluetooth-højttaler. Denne gadget kan nemlig også bruges til telefonmøder

Da chefredaktøren og jeg besøgte Harman på IFA for en evighed siden i september 2015, savlede vi næsten lige så meget over Esquire 2-højttaleren, som vi nød firmaets traditionelle Currywurst.
Nu da alle firmaer med respekt for sig selv – med større eller mindre grund – lancerer trådløse højttalere med Bluetooth-teknologi, er udvalget enormt og næsten totalt uoverskueligt. Men i denne jungle af størrelser, farver og priser er det stadig muligt at finde modeller, som skiller sig ud. Sådan en gadget er Esquire 2. Da vi havde holdt den i hånden i nogle sekunder udbrød vi ”Den må vi bare teste. Hvad kan den i øvrigt?”.

Esquire 2 er en diskret Bluetooth-højttaler på størrelse med en 8”-tablet og med en imponerende lyd – også når den bruges til telefonmøder.

Esquire 2 er en diskret Bluetooth-højttaler på størrelse med en 8”-tablet og med en imponerende lyd – også når den bruges til telefonmøder.

Diskretionen selv
Med et flademål som en 8”-tablet og en neutral udførelse i sort, champagne eller grafitgråt syner Esquire 2 ikke af meget. Men vægten på 600 gram og hele kvalitetsoplevelsen vækker tillid, så prisen på 1699 kroner virker mindre afskrækkende.

Se også:  B&O Beolit 20 [TEST]: Gennemført luksus til høj pris

Det diskrete går ikke alene på designet. Producenten har også underdrevet med hensyn til det tekniske udstyr. I de tekniske specifikationer kan man læse, at højttalerbestykningen udgøres af fire små enheder på 32 mm hver. Dette harmonerer ikke med den stærke bas. Forklaringen er, at højttaleren også er forsynet med en passiv radiator eller slavebas,
omtrent halvt så stor i areal som fronten, og den flytter luft. At Harman ikke nævner dette, kan umuligt skyldes et anfald af beskedenhed – det må være en forglemmelse.

Vi får heller ikke at vide, at der sidder en 3,5 mm minijack-bøsning på højre side, men det er jo nemt nok at konstatere, at den er en linjeindgang – ikke en hovedtelefonudgang, som kunne være den anden mulighed.

Desuden er der to USB-terminaler. En microUSB-B til opladning af det indbyggede batteri på 3,7 V/3.200 mAh og en almindelig USB-A til optopning af en smartphone eller tablet. Batteriets kapacitet skal kunne række til op til 8 timers musik, afhængigt af lydstyrke og energiindhold. De 3.200 mAh er på niveau med en smartphones, så hvis en tom mobil skal tankes helt op fra denne højttaler, bliver der ingen strøm tilbage til musik. I en paniksituation er det selvfølgelig bedre end ingenting, men så ville en rigtig strømbank være at foretrække.

Se også:  JBL Charge 5 [TEST]: Bærbar festhøjttaler deler ud af strømmen

Fire mikrofoner og avanceret støjreduktion
Esquire 2 vil normalt blive fodret med indhold fra en smartphone, og det gør det oplagt at udbygge højttaleren til håndfri telefonsamtaler og møder. Til disse formål har Harman ikke sparet på hardware eller software. Ikke færre end fire indbyggede mikrofoner gør det muligt at opfange stemmer fra 360 grader, og firmaets egen VoiceLogic-software undertrykker ekkoer og støj fra omgivelserne.

Harman lover ”krystalklare mødeopkald overalt, selv i de mest støjende omgivelser”. Regn ikke med at kunne føre en samtale, hvis du vil bruge Esquire 2 under en rockkoncert, men lidt almindelig baggrundstøj og ikke mindst ekkoer undertrykkes fint.

Lækker til musik
Esquire 2 har ikke alene en basgengivelse med en styrke og dybde, der er imponerende for størrelsen. Bluetooth-højttaleren kan også spille klart og rent med en smule stereoeffekt, og kvaliteten er så høj, at det er nemt at høre forskel på ukomprimerede WAV- og 128 kbps MP3-versioner af den samme musik. En hovedtelefon i samme prisklasse vil kunne spille endnu bedre, men så kan andre ikke lytte med.

 Højttaleren lyder bedst i stående stilling. Støttebenet på bagsiden giver stabilitet og bidrager til det lækre design.


Højttaleren lyder bedst i stående stilling. Støttebenet på bagsiden giver stabilitet og bidrager til det lækre design.


Harman Kardon Esquire 2
  • Lydkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger:

Harman Kardon Esquire 2 er en meget kompakt Bluetooth-højttaler, som er velegnet til både kontor- og rejsebrug. Dens fire indbyggede højttalere får god hjælp i bassen til at levere en fyldig lyd, og med fire mikrofoner plus avanceret software fungerer den virkelig udmærket som håndfri enhed til telefonsamtaler og -konferencer.

Pris: 1699 kroner

Sending
User Review
5 (1 vote)
TAGS
bluetooth-højttaler
Harman Kardon
Højttaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S