Test: Uberlækker bærbar Bluetooth-højttaler

Test: Uberlækker bærbar Bluetooth-højttaler

Share

Harman Kardon Esquire 2 er en perfekt undskyldning for at få firmaet til at sponsorere en cool Bluetooth-højttaler. Denne gadget kan nemlig også bruges til telefonmøder

Da chefredaktøren og jeg besøgte Harman på IFA for en evighed siden i september 2015, savlede vi næsten lige så meget over Esquire 2-højttaleren, som vi nød firmaets traditionelle Currywurst.
Nu da alle firmaer med respekt for sig selv – med større eller mindre grund – lancerer trådløse højttalere med Bluetooth-teknologi, er udvalget enormt og næsten totalt uoverskueligt. Men i denne jungle af størrelser, farver og priser er det stadig muligt at finde modeller, som skiller sig ud. Sådan en gadget er Esquire 2. Da vi havde holdt den i hånden i nogle sekunder udbrød vi ”Den må vi bare teste. Hvad kan den i øvrigt?”.

Esquire 2 er en diskret Bluetooth-højttaler på størrelse med en 8”-tablet og med en imponerende lyd – også når den bruges til telefonmøder.

Esquire 2 er en diskret Bluetooth-højttaler på størrelse med en 8”-tablet og med en imponerende lyd – også når den bruges til telefonmøder.


Diskretionen selv
Med et flademål som en 8”-tablet og en neutral udførelse i sort, champagne eller grafitgråt syner Esquire 2 ikke af meget. Men vægten på 600 gram og hele kvalitetsoplevelsen vækker tillid, så prisen på 1699 kroner virker mindre afskrækkende.

Se også:  Test: Det gamle og moderne forenes

Det diskrete går ikke alene på designet. Producenten har også underdrevet med hensyn til det tekniske udstyr. I de tekniske specifikationer kan man læse, at højttalerbestykningen udgøres af fire små enheder på 32 mm hver. Dette harmonerer ikke med den stærke bas. Forklaringen er, at højttaleren også er forsynet med en passiv radiator eller slavebas,
omtrent halvt så stor i areal som fronten, og den flytter luft. At Harman ikke nævner dette, kan umuligt skyldes et anfald af beskedenhed – det må være en forglemmelse.

Vi får heller ikke at vide, at der sidder en 3,5 mm minijack-bøsning på højre side, men det er jo nemt nok at konstatere, at den er en linjeindgang – ikke en hovedtelefonudgang, som kunne være den anden mulighed.

Se også:  Test: Billig genvej til fornuftig lyd

Del denne