Home » Netværk » Tyske myndigheder: Et forbud mod Huawei er ikke nødvendigt
Tyske myndigheder: Et forbud mod Huawei er ikke nødvendigt

Tyske myndigheder: Et forbud mod Huawei er ikke nødvendigt

Share

Der er ingen grund til at forbyde Huawei i det kommende tyske 5G-netværk. Sådan lyder konklusionen i det sæt af nye sikkerhedsregler, som den tyske netværksmyndighed, præsenterede i samarbejde med Forbundsmyndigheden for Informationssikkerhed tirsdag

De nye sikkerhedsregler skal sikre at ”moderne, kraftige og sikre 5G-netværk kan udrulles og vedligeholdes”, lyder det fra BSI-præsident Arne Schönbohm.

De nye regler nyder også opbakning fra ministeriel side, rapporteres det af en af Tysklands største aviser, Frankfurter Allgemeine Zeitung. Både fra det tyske Økonomiministerium og Transportministerium har melding lydt, at der i udgangspunktet ikke er grund til at forbyde leveringer fra Huawei.

I stedet foreslås det, at man ser produkterne efter i sømmene, og at de vurderes efter samme kriterier som lignende produkter fra europæiske og amerikanske konkurrenter.

Se også:  Huawei vil være rygraden i fremtidens datacenter: Lancerer lynhurtig flash-baseret løsning
Håber danske politikere lader sig inspirere

”Vi ser det som et meget klart signal, der sendes fra Europas største økonomi,” lyder det fra Tommy Zwicky, kommunikationschef hos Huawei i Danmark.

”Den tyske løsning er ideel for både leverandører, operatører, stat og borgere. Det synes vi giver rigtig god mening. Så vi håber at danske politikere vil kunne drage inspiration fra tyskerne i denne sammenhæng,” siger han.

En blandt flere lignende udmeldinger

Den tyske udmelding står ikke alene. Lignende udmeldinger er bl.a. kommet fra både svenske og islandske myndigheder hen over sommersæsonen. Det tyske regelsæt er dog endnu ikke vedtaget, da det skal sendes til evaluering hos den Europæiske Kommission først.

Se også:  Samarbejde mellem Nokia, CGI og HMD skal sikre bedre IoT enterprise-løsninger

”Vi må vente og se hvad der sker, men det tyske udspil virker seriøst og gennemarbejdet, så vi håber den Europæiske Kommission vil lytte til det tyskerne foreslår,” afslutter Tommy Zwicky.


TAGS
5G
handelskrig
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S