Home » Bærbar computer » Tysk kraftkarl slår iPad i gulvet
Tysk kraftkarl slår iPad i gulvet

Tysk kraftkarl slår iPad i gulvet

Share

WePad er en Android-baseret tablet fra tyske Neofonie. Selvom navnet ikke er det stærkeste, er specifikationerne kraftige nok til at tromle den Apple-fabrikerede rival på de fleste fronter

iPad er inden længe i butikkerne. Dog ikke herhjemme, hvor lanceringen er udskudt på ubestemt tid. Før vi ser den i de danske butikker, er der således rig mulighed for at konkurrenterne kan komme den i forkøbet.

En af disse konkurrenter kunne være WePad. En tablet fra tyske Neofonie, der som navnet indikerer, tager kampen direkte op imod dens æble-besmykkede sidestykke.

Selvom det virker en anelse tåbeligt at associerer direkte til konkurrenten i produkttitlen, ser den nye tablet ikke helt dum ud på papiret. Faktisk ser den ud til at kunne slå iPad eftertrykkeligt i gulvet, hvis det kom til en styrkeprøve.

WePad er solidt udrustet med en 11,6 tommer skærm på 1.366 x 768 pixel, en Intel Atom N450 processor på 1.66GHz, en GMA 3150 grafikchip, to usb-porte, en 3-i-1-kortlæser og indbygget webkamera. På samtlige fronter er dette iPad’en overlegent.

Se også:  Sejlivet Android-tablet tåler de hårdeste arbejdsmiljøer

Hvor den halter lidt er batterilevetiden, som kun er på seks timer, mod iPads ti timer. Til gengæld har den tyske tablet så både multitasking, så du kan køre flere programmer samtidigt, og Flash-understøttelse, så du kan se internetvideo i det mest populære format. Disse egenskaber har været de mest kritiserede mangler ved iPad’en.

Nu er det dog ikke kun styrke, det kommer an på, når man skal vinde købernes gunst. Når det drejer sig om en type computer, der som de touch-baserede tablets ikke er lagt an på tunge ressourcekrævende computer-opgaver, kan brugervenlighed og design være af ligeså stor betydning.

Her er det så spørgsmålet om WePad’s Android OS kan konkurrere med Apples populære og yderst brugervenlige styresystem, der giver adgang til den store App Store, og om brugerne vil synes, at den 11,6 tommer store skærm og de 850 gram WePad vejer er i overkanten sammenlignet med iPads 9,7 tommer og 680 gram.

Se også:  Nu kan kreative arbejde hvor som helst - Adobe Illustrator klar til iPad

Men mon ikke der er et marked for dem begge. I hvert fald er det rart, at vi som brugere får flere og flere valgmuligheder. Asus og MSI er ligeledes på vej med kraftige iPad-rivaler. Det samme gælder Notion Ink. Selv Microsoft og Google har meldt sig ind i kampen om den sejeste touch-styrede computer med deres Courier og Google tablet.

Ingen er disse er dog på markedet endnu. Hvornår vi ser WePad og hvilken pris den får, er der heller ikke nogen meldinger om.


TAGS
iPad
Tablet
WePad

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S