Tynde klienter i advokatkontoret

Tynde klienter i advokatkontoret

Share

Mens sagførerens magre kunder sidder ned, står hans tynde klienter pænt og venter på skrivebordet

Tynde klienter er en pudsig computerbetegnelse, og der er hverken tale om slanke kabinetter eller 3D-printede skærme med tyndfilmsteknik. En tynd klient er en minimalistisk computer, der skal arbejde fast sammen med en server for at kunne fungere. Alt processorarbejde, programafvikling og datalagring besørges af serveren, der dermed reelt er computeren, mens den tynde klient er fjernbetjeningen. Hvis den tynde klient overhovedet har indbygget et operativsystem, har det som eneste opgave at styre datatrafikken fra og til nettet. Det kan eksempelvis være Unix-aflæggeren FreeBSD, Linux eller Windows. Men ofte downloades også operativsystemet sammen med alle andre nødvendige applikationer og programmer, når du tænder den tynde klient.

Se også:  Guide: Byg den ultimative server

Tynde klienter består derfor i praksis kun af skærm og tastatur (eventuelt plus mus), og de er billige i både anskaffelse og drift. Alle besværlige krav til support, sikkerhed, vedligeholdelse og opdatering stilles til serveren og serverens administrator, og begge er normalt at finde placeret i et større datacenter med udstyr, kapacitet og erfaring til at afvikle datatrafik i det nødvendige omfang. Tynde klienter er heller ikke specielt ømfindtlige og kan ofte bedre tåle at arbejde i krævende omgivelser end konventionelle bordcomputere, ligesom de ikke nødvendigvis gemmer på følsomme data, hvilket gør dem mindre interessante for fysisk tyveri eller forsøg på data-røveri.

Uanset computertype må tynde klienter kunne tilbyde I/O-tilslutning for tastatur, mus, højttalere og lydudstyr samt USB-porte for diverse andre perifære-enheder.

Del denne