Home » Mobiltelefon » Tv’et med i lommen
Tv’et med i lommen

Tv’et med i lommen

Share

Se live-tv, uanset hvor du er – hvis du har en mobiltelefon på dig. Læs her, hvad der skal til af udstyr og software

Med en mobiltelefon kan du se tv-udsendelser, mens du er på farten, og så behøver du ikke gå glip af en direkte sportstransmission eller de
seneste tv-nyheder.

Den bedste vej til tv på mobilen er en decideret mobil-tv-løsning, hvor du tegner abonnement hos et teleselskab og får streamet tv til din smartphone. Mobil-tv fra teleselskabet 3 er et eksempel på sådan en tjeneste. Du betaler et månedsabonnement – hos 3 koster det knap 80 kroner – og får derefter adgang til tjenesten via en app, som du downloader til din mobil.

Billedet passer til skærmen

Billedet er skaleret ned i størrelse, så det passer til skærmen på en smartphone. Derfor kræver tjenesten ikke en kraftig dataforbindelse, og du vil som regel opleve en fornuftig billedkvalitet, selvom tjenesten kører på mobilnettet.

Se også:  Guide: Genopret din pc fra den store katastrofe

Hos 3 kan du i den nævnte pakke se 15 danske og udenlandske kanaler. Der findes også en større pakke med hele 26 kanaler, så du altid er godt underholdt på mobilen.

Mobil-tv er i øvrigt fuldstændig lige så let at hente ned på sin smartphone som alle andre applikationer. Hvis du har en iPhone, skal du i eksemp-let med 3’s app hente den i Apples App Store, mens Android-smartphones naturligvis skal omkring Android Market. Der findes også apps til Nokia og andre smartphones med Symbian-styresystemet.

Hos TDC kan du også få direkte tv ind på mobilen. Men her sker det via mobilportalen Fly, som giver adgang til otte kanaler, der bliver streamet direkte til din mobiltelefon. Her er prisen 75 kroner om måneden.

[pt id=’2018980′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Skærmen er lille men nogle udsendelser fungerer faktisk meget godt på en mobilskærm. Foto: TDC Joachim Ladefoged.”‘]

Skærmen er lille, men nogle udsendelser fungerer faktisk meget godt på en mobilskærm. Foto: TDC, Joachim Ladefoged.

Flere muligheder for mobil-tv

Der er andre måder at se mobil-tv på. Hvis du har en Android-mobiltelefon, kan du via telefonens browser vælge DR’s kanaler på internettet. DR skriver på hjemmesiden, at du mindst skal have en 10 Mbit/s-forbindelse, hvis du vil se live-tv, uden at billedet hakker. Det er en udfordring for mange mobile dataforbindelser. Så selvom du er på et godt trådløst netværk med mobilen, kan telefonen have svært ved at modtage DR’s streamingtjeneste i optimal kvalitet.

Se også:  Før ferien: Alt det du bare må have med

Også andre medier laver web-tv, herunder Børsen, Ekstra Bladet og B.T. Disse mediers tjenester er skaleret til brug på nettet og på flere forskellige platforme og er derfor et udmærket alternativ, hvis du vil se tv på mobilen. Men du har selvfølgelig ikke helt det samme udvalg af ”rigtige” tv-kanaler som med en mobil tjeneste i stil med den, teleselskabet 3 og andre mobilselskaber tilbyder.


TAGS
3
Guide
internet-tv
live-tv
mobil
TDC
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S