Home » TV » TV’er [STORTEST]: TV-oplevelser i det helt store format
TV’er [STORTEST]: TV-oplevelser i det helt store format

TV’er [STORTEST]: TV-oplevelser i det helt store format

Share

Du får størst udbytte af ultraskarpe 4K-tv’er, hvis skærmen er stor. Og det er den i denne her test. Vi er sprunget op i hjemmebiograf-formatet 65”. Selvom der både står kæmpediameter, nyeste teknologi og OLED på menuen, behøver det ikke koste ”boksen” …

55”-tv’et er efterhånden standard og 58”-formatet er ved at vinde indpas hos mange producenter. Hvad er det næste niveau. De fleste af dagens tv-producenter tager springet op til 65”. Men hvad er prisniveauet her, og hvad får du for pengene, hvis du allerede nu vælger et ”biografformat”, som om føje år er den nye standard?

Det tester vi med fem ”kæmper”, som enten er helt nye modeller eller tidligere premium-modeller. Det er vildt imponerende tv’er. De fylder noget i stuen, men løfter også kiggeoplevelsen til nye højder. Er de dyre? Ja, da! Men måske ikke skræmmende dyre og i hvert fald stærkt på vej ned i pris. For under 18.000 kroner kan du i dag få det nyeste af det nyeste, og for omkring 13.000 kroner kan du få OLED-teknologi – endda fra en mærkevareproducent.

Se også:  7 stærke råd før du køber et stort tv

Så trenden er klar – størrelsen går op og priserne ned. Og tak for det. For det store format gør helt bogstaveligt oplevelsen større. Og med tv-udsendelser og ikke mindst streaming, hvor HD efterhånden er laveste fællesnævner – og der kan streames masser af indhold i 4K – så er kvaliteten af billedet allerede så godt, at du sagtens kan sidde med samme afstand til et 65”- som til et 55”-tv.

OLED og LED mere ens

Vi er nok mange, der drømmer om et OLED-tv, og i testen her napper teknologien da også de to mest prestigefyldte priser som testens samlede vinder og bedste køb. Her er i begge tilfælde tale om modeller, der er på vej ud af markedet inden for et halvt års tid – derfor de overkommelige priser.

Men testen afslører, at LED-teknologien er ved at være rigtig godt med. Et godt eksempel er Samsung, der har testens markant dyreste deltager. Det skyldes ikke mindst, at tv’et er meget nyt på markedet.

Men det viser også, at LED-teknologien efterhånden er blevet så forfinet, at den sagtens kan kæmpe om sejren med sidste års OLED-skærme.

Faktisk er det lidt af en smagssag, hvilket type billede man ønsker. De er begge i meget høj klasse. Der er også en klar trend til, at smart-tv-delen er blevet smartere (endelig!) og hurtigere. Det kan vi især måle mellem de tv’er, der er på vej ud, og de tv’er, der er helt eller næsten nye. De er nemmere, der er flere features, og det hele går lidt kvikkere.

Ikke så stor lyd

Til gengæld er god lyd ikke en tendens. Trods mange tiltag og trods alt generelt bedre lyd (men lige akkurat), er de flade kasser en kæmpe akilleshæl for lydgengivelsen. God lyd kræver god plads – det er de fysiske regler, der er på spil – plads er der ikke meget af. Så her skal du huske at prøve først eller tænke i at have en lydbar eller andre kraftige højttalere tilsluttet.

Billedoplevelsen er i den grad rystende flot – og så skulle lyden jo helst følge med. Men ak! Billed- og betjeningsmæssigt er vi dog i superligaen. Lad os glædes over det.


TAGS
4k-tv
OLED-tv
Stortest
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S