Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tv med den helt rigtige modtagelse!

Tv forberedt til fremtiden ligner alle de andre på
overfladen. Under skallen finder du dog digital tuner, så du fortsat kan se
dine yndlingsudsendelser fra antennen på taget!.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Fire forskellige tv’er fra lige så mange producenter. De har dimensionerne – 32” af slagsen – til fælles. Også mange af deres tekniske specifikationer er identiske – alligevel giver de vidt forskellige resultater.

Læs med her, og se hvor meget, du får for pengene, når du vil være forberedt på fremtidens digitale tv, som faktisk er her nu. Testen viser, at for 5.000-6.000 kroner får du både et tv, som er forberedt på fremtiden, som giver god kvalitet og ikke mindst også kommer fra en mærkevareleverandør.

Flotte billeder til prisen

Det er ikke designet, som retfærdiggør prisen på 6.800 kroner hos JVC.

Bevares, det er tydeligt i bedre kvalitet end det helt billige Panasonic.

Materialevalget er dog ikke bedre end det billigere Sony, men designet er mere rent og enkelt.Det er heller ikke menuerne eller betjeningen generelt, der trækker op. Det er enkelt og overskueligt, men har ikke den intuitive korrekthed, som du finder hos Philips eller de mange sjove muligheder, du får hos Sony.

JVC’s force er billederne. Via analog antenne er de let grumsede – selv fra et rimeligt signal. Men sætter du digitalt på eller en settop boks, renses det hele op, og du får et billede med dybde.

Der er ikke en så voldsom detaljering, som du ser hos for eksempel Philips eller Sony. Men det har en dybde i farverne, der betyder, at billedet er meget rart at se på.JVC er ikke tv’et, der imponerer, når du kigger på det første gang, men det du kommer til at holde meget af, jo længere tid du bruger det.

Konklusion

JVC satser på de indre kvaliteter med et tv, der har et billede, du ikke bliver træt af. Der mangler lidt features i forhold til Sony, der er billigere. JVC er på mange måder et rigtigt godt tv, men dets pris er lige i overkanten.

Datatid mener

Tv med en billedkvalitet som er god til at se tv hver dag i timevis. Men prisen er lidt for høj.

Tv på budget

Dette Panasonic er et fint bevis på, at du kan få det hele på budget – og fra en mærkevareproducent.

Du får digital tuner, MPEG4 og HD-opløsning. Nu skal det ikke lyde som en ren reklame for Panasonic – og billigere alternativer fås. Men blandt de store producenter er dette en rigtig god pris i forhold til, hvad tv’et kan på papiret.

Boksen er lidt skuffende. Designet er mildt sagt mangelfuldt, og plastkvaliteten er tydeligt ringe og billig. Det har slet ikke den ”lækkerhed” over sig, som man gerne vil have i sin stue. Men kan du leve med det, får du til gengæld meget for pengene.Menuerne er meget lette at bruge og reagerer hurtigt. De er ikke specielt kønne – men faktisk meget lig dem, du finder i Panasonics topmodeller.

Så her er ikke sparet.Der er tre HDMI-indgange, og som hos de øvrige i testen sidder den ene i siden – så kan du hurtigt tilslutte dit kamera med HDMI-udgang eller en spillekonsol.Billedkvaliteten er overraskende ren i farverne og uden så meget støj via analogt signal. Men via det digitale renses der op, og du får mange detaljer. Men billedet er også lidt fladt og mangler dynamik. Der er ikke så høj kontrast, og det hjælper ikke at sætte et HDTV-signal til.

Konklusion

Panasonic giver meget for pengene – ikke mindst alle de tekniske specifikationer du skal bruge. Men billedkvalitet og materialevalg skuffer lidt. Er du på budget, er det et rigtigt godt bud. Vi synes, at Sony giver noget mere for de 600 kroner mere, du kan få det for.

Datatid mener

Billigt og fyldt med de rigtige specs fra en stor producent. Men billedet skuffer lidt.

Dyrest og bedst

Philips har en prislap, der ligger langt over de øvrige i testen. Det er også testens suverænt bedste tv – også når prisforskellen er taget med i ligningen.

Philips leverer nemlig en total oplevelse og kvalitet, som ligger mindst et par klasser over de øvrige!Designet alene er langt flottere, der er flere HDMI-indgange (4 i alt), og ganske som hos Sony får du LAN-tilslutning, så du for eksempel kan tilslutte dit mediacenter.Du får også Philips ambilight, som er en række lysdioder i siderne, som lyser op og giver farver som det på skærmen.

Det er samme billedgenerator, som styrer skærmen, der styrer dette. Du kan indstille det efter, om det skal være afdæmpet eller aggressivt – om det skal lyse meget eller lidt. Og finder du det irriterende, kan du slå det fra med et tryk på én knap. De fleste kommer dog til at holde af det – det giver en større oplevelse, når du ser tv. Det øger dramatikken, og slår du det fra, synes du, der mangler noget.

Lydkvaliteten er også et hak bedre – ikke mindst på grund af to bas-enheder på bagsiden. Lyden er både klar, dynamisk og storslået. Fint til film.Læg dertil en menu og brugervenlighed, som er ekstrem enkel og god og tv’ets høje pris begynder at give mening.Billedkvaliteten er uovertruffen. Via digitalt tv er der en renhed i farverne, som ingen af de øvrige kommer i nærheden af. Billedet er dertil roligt og meget detaljeret.

Konklusion

Philips er et luksus-tv, som ikke kun tilbyder digital tv-teknologi. Det er spækket med features og funktioner og giver ikke mindst en billedkvalitet, som nærmest er vanedannede. Testens klart bedste tv.

Datatid mener

Philips leverer store oplevelser og høj billedkvalitet. Testens klart bedste tv – og det klart dyreste.

Sony Playstation-tv!

Sonys bud på et prisoverkommeligt tv med digital tuner er lidt anonymt.

Det er dog ikke så billigt at se på som Panasonic, og det har dertil mange små designdetaljer. Derfor er det ekstra ærgerligt, at logoet på fronten skal være så tydeligt.Bagpå og på siderne finder du de tilslutninger, du forventer – også LAN-indgang så du kan få for eksempel opdateringer til tv’et.Så snart du tænder, forsvinder det anonyme. Menuerne er opbygget som en Playstation 3, og du kan se billeder, streame fra dit mediacenter og som sagt hente opdateringer.

Det er noget anderledes, end de fleste er vant til fra et tv, men det fungerer fantastisk godt.De mange muligheder betyder, at du skal trykke lidt flere gange på fjernbetjeningen – men den logiske opbygning og hurtige betjening betyder, at du let finder rundt. Og det er svært ikke at sidde at lege med mulighederne, mens du venter på, at reklamepausen slutter.Via digital antenne er billedet rent og skarpt.

Det er stort set som at se tv fra kabel-tv med digital boks. Der er masser af detaljer og et fint, roligt billede. Det har ikke den dybde i farverne som Philips har, men det er på højde med JVC på dette punkt.Via HDTV bliver billedet meget skarpt, mens farvedybden forbliver den samme. Desuden er lyden, når der er tale ret god. Til film mangler den lidt power.

Konklusion

Sony er på mange måder blevet vores kæledægge i denne test. Menusystemet, som giver en masse muligheder via LAN-tilslutning, er et must, når du har prøvet det. Billedkvaliteten er i orden, når man tænker på prisen. Alle disse parametre gør den til testens bedste køb!

Datatid mener

De mange muligheder kombineret med fin billedkvalitet og ok pris gør Sony til testens bedste køb.


[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Digitalt tv åbner for størrelsen

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Fremtiden er tynd og LED

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]