Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tv-apps med nyheder i tekst, billeder og video

Tekst-tv udfordres af små smarte enheder. Fremover skal vi læse de hurtige nyheder via apps.

Af Jan Dahlmann, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Jyllands-Posten, Berlingske og TDC går nu sammen om at levere nyheder på tv. Hidtil har tv-seere kun aktivt kunne tilvælge nyheder via for eksempel tekst-tv. Det laver TDC nu om på ved at tilbyde jp.dk og b.dk på TDC TV. I første omgang får 120.000 danskere med ét tryk på fjernbetjeningen gratis nyheder – når de selv vil.

TDC TV’s tv-menu bliver frigivet uden merbetaling til cirka 120.000 Home Trio-kunder i løbet af august og september. Nyhederne fra Danmarks største dagblade på dit tv bringer med et slag de største mediehuse i Danmark i endnu skarpere konkurrence om mediemarkedet og platformene.

Nyhedstjenesterne fra Berlingske og Jyllands-Posten kommer til at ligge som en del af TDC TV’s kommende tv-menu – en moderne udgave af tekst-tv, hvor nyheder, vejr, musik og så videre nemt kan tilgås med fjernbetjeningen via applikationer i bunden af tv-skærmen. Tv-apps hedder fænomenet.

»TDC har haft stor succes med at levere tv til danskerne, og vi ser store muligheder i at tilbyde underholdning, oplevelser og nyheder på tv’et, som vi kender fra applikationer til smartphones,« siger administrerende direktør Anders Jensen, TDC Privat.

»Samarbejdet med de to stærke dagblade om at levere nyheder til TDC TV er kun begyndelsen. Danskerne vil gerne selv vælge, hvilke nyheder og underholdning de ser – og hvornår de gør det. Det får TDC TV’s kunder nu mulighed for,« siger han.

Mediernes nyhedsposition skærpes

Fordelen ved tv-apps er, at nyhederne indeholder billeder og videoklip, som seerne kan afspille.

»Samarbejdet om nyheder til TDC TV understøtter Jyllands-Posten som en moderne medievirksomhed med en stærk nyhedsposition. Vi ser store perspektiver i netop internet-tv og har allerede gode erfaringer med JP TV, som vil gøre sig rigtig godt på tv. Med mængden og variationen i nyhederne mener vi, at JP og TDC kan tilbyde et reelt alternativ til tekst-tv,« siger digital direktør Jens Nicolaisen, Jyllands-Posten.

Seerne får nyhederne serveret i sin helhed og i en lettilgængelig form. Med fjernbetjeningen kan seeren surfe rundt i de to mediers store digitale nyhedstjenester. Og netop udbredelsen af nyhedstjenester er et af Berlingskes mål.

»TDC’s nye nyhedstjeneste er spændende, fordi den ligger rigtig godt i tråd med Berlingske Medias strategi om at være digitale såkaldte first-movers og i tråd med vores innovative mindset. Derudover er det en måde at komme ud til andre målgrupper end dem, vi normalt har fat i, ligesom tv-skærmens størrelse og kvalitet i forhold til en computerskærm giver vores digitale indhold en ny dimension,« siger ansvarshavende chefredaktør og koncernchef for Berlingske Media, Lisbeth Knudsen.

Nyhedstjenesten bliver opdateret døgnet rundt med de seneste nyheder, tv-indslag og fotos. Seerne kan vælge mellem kendte nyhedskategorier, der blandt andet omfatter nyheder fra ind- og udland, kultur, sport, erhverv og underholdning.

JP Medier frem

En fremgang på omkring 11 procent kombineret med et tilsvarende fald hos
politiken.dk gør nu, at jp.dk for første gang overgår politiken.dk i antallet af brugere.

Det viser de seneste opgørelser fra Foreningen af Danske Interaktive Medier. Tallene er fra november og viser, at jp.dk i den måned havde næsten 750.000 brugere, mens Politiken.dk lå under 740.000 brugere.
I november 2009 havde Politiken.dk 828.000 brugere, mens jp.dk havde knap 672.000 brugere.

»Vi glæder os over fremgangen. Det er svært at give en entydig forklaring på resultatet, men det kommer efter en længere periode, hvor vi mener, at vi har været nyhedsførende. Samtidig spiller vores satsning på web-tv sandsynligvis ind,« siger direktør Jens Nicolaisen, JP Medier.