Home » Erhverv » Fra tung sværindustri til avanceret robotteknologi
Fra tung sværindustri til avanceret robotteknologi

Fra tung sværindustri til avanceret robotteknologi

Share

I Odense er der skabt et unikt koncept, der har udviklet sig til en succesfuld rugekasse for talentfulde startup-virksomheder indenfor avanceret robotteknologi – et koncept, der nu også er ved at slå igennem internationalt

I Odense har man forstået at omstille sig fra traditionel sværindustri til moderne robotindustri. Regionens suverænt største arbejdsplads – Lindø Værftet – er for længst lukket, og den sidste supertanker har forladt dokken. Men det er ikke ensbetydende med, at Odense er gået i stå.

Tværtimod. Her har man forstået at gøde de tanker, der i sin tid slog rødder i traditionel industriautomation og føre dem op til nutiden. Odense er således Danmarks suverænt førende arnested for robotteknologi – og vel at mærke ikke blot inden for industri, men også inden for drone- samt velfærdsteknologi.

Se også:  Her skabes fremtiden

Her finder man klyngeorganisationen Odense Robotics og deres StartUp Hub, der fungerer som redekasse for startup-virksomheder inden for netop robotindustri. I januar 2016 flyttede fem unge robotvirksomheder ind i robothallen på Teknologisk Institut i Odense, som udgør de fysiske rammer.

Heriblandt virksomheden Nordbo Systems, hvor to robotingeniører var i gang med at udvikle en kompakt og let programmérbar pakkerobot. Et halvt år efter fulgte virksomheden KUBO, stiftet af to kandidater i læringsteknologi fra Syddansk Universitet. De havde udviklet en læringsrobot, der giver børn forståelse for principperne bag programmeringssprog gennem leg.

KUBO er en læringsrobot, der giver børn forståelse for principperne bag programmeringssprog gennem leg.

 

Hurtigere klar til markedet

Både Nordbo Systems og KUBO er fløjet fra reden som solide virksomheder med egne robotter på markedet, flere ansatte, ordrer i bogen samt ikke mindst et stort vækstpotentiale. Tilbage i StartUp Hub’en er virksomhederne RobotAtWork, CP Robotics samt Robotic Sport Solutions, og de får nu selskab af to nye virksomheder, der skal bruge det kommende år på at få deres produkter færdigudviklet, testet og gjort klar til salg.

Den ene er svenske Tendo, der udvikler et exoskeleton – en handskelignende armskinne som ved hjælp af indbygget sensorteknologi tilfører kunstig styrke til bevægelse af fingrene. Den anden er danske Smooth Robotics, der har udviklet et sensorbaseret svejseværktøj til robotter, som nemt, hurtigt og uden programmering kan omstilles til nye opgaver.

Meget tyder på, de kommer til at drage nytte af tiden i landets førende StartUp Hub. Således anslår Tommy Lund Outzen, stifter og direktør for KUBO, at man har skåret cirka et år af udviklingstiden, hvilket har hjulpet virksomheden til at blive skarp på strategi samt forretningsmodel.

TAGS
erhverv
innovation
robotteknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S