Home » Sikkerhed » Trusselsbilledet anno 2020 – 1. del: Derfor hacker hackerne
Trusselsbilledet anno 2020 – 1. del: Derfor hacker hackerne

Trusselsbilledet anno 2020 – 1. del: Derfor hacker hackerne

Share

Nettet er ikke blevet et mindre farligt sted her ved indgangen til det nye årti. Men hvordan ser trusselsbilledet helt basalt ud nu? Vi giver dig overblikket i en artikelserie. I første artikel ser vi på, hvorfor truslerne overhovedet findes – hvad der motiverer hackerne og deres bagmænd

Follow the money! Denne frase er hyppigt anvendt i filmdramaer, og det var endda navnet på en dansk tv-krimiserie fra 2016. Jagten på pengestrømmen er som regel den mest effektive metode for politiet, når økonomiske forbrydelser skal opklares. Og netop økonomisk vinding er i dag det stærkeste motiv for de skumle kræfter, som har gjort nettet til et mere og mere farligt sted at være koblet på.

Dette er den første artikel af tre, hvor vi helt basalt ser på trusselsbilledet, som det tegner sig her ved indgangen til et frisk og lysegrønt årti – for privatpersoner, men især for virksomheder.

Se også:  Sådan sikrer du dit hjem mod hackere

Vi starter ved begyndelsen, nemlig ved motiverne: Hvad er det, der driver disse hackere? Hvad vil de opnå ved at genere eller påføre arbejdspladser og individuelle mennesker skade eller tab?

En eksplosion af muligheder

Siden internettet slog igennem i midten af 1990’erne, er det nærmest eksploderet i størrelse. Hvor der er muligheder, er der kriminalitet, og markedet er blevet enormt. I 2025 forventes ikke mindre end 75 milliarder enheder at være forbundet til nettet – efter at sensorer og kameraer og mange andre ”Internet of Things”-enheder er begyndt at supplere computere, mobiltelefoner, tablets og andre, traditionelle enheder.

Manglende årvågenhed eller kendskab til nettets trusler betyder, at hackere kan få adgang til mange af disse punkter i det store, sammenhængende spind, vi alle som enkeltpersoner og virksomheder er afhængige af.

En undersøgelse foretaget af Verizon viser, at 71 procent af alle hackere har et økonomisk motiv – mens andre motiver som vrede, politik og sjov volumenmæssigt fylder langt mindre, selvom det ofte er disse mindre udbredte motiver, som løber med omtale i pressen.

1 2 3 4Næste

TAGS
hacking
it-kriminalitet
Sikkerhedszonen
trussel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S