Home » Forskning » Truer kvantecomputeren bitcoin og de andre kryptovalutaer?
Truer kvantecomputeren bitcoin og de andre kryptovalutaer?

Truer kvantecomputeren bitcoin og de andre kryptovalutaer?

Share
Blok på blok

Af hensyn til dem, der stadig famler i blinde, når det gælder blockchain-teknologien, er her en oversigt. Når en transaktion bliver bestilt, dannes der en “blok”, som indeholder denne transaktion. Den bliver sendt til hver “node” eller deltager på det pågældende netværk (det kan være bitcoin, etherium, dogecoin eller andet).

Disse noder arbejder på at validere transaktionen, og de bruger SHA256-algoritmen (i bitcoins tilfælde) til at “hashe” denne blok til et unikt heksadecimal-tal på 256 bit. Det er den såkaldte “minedrift”, og den første minearbejder, der validerer transaktionen på denne måde, bliver belønnet med nogle bitcoin (i skrivende stund 6,25), afhængigt af sværhedsgraden.

Denne sværhedsgrad ændrer sig i forhold til, hvor hurtigt der bliver føjet blokke til kæden, idet bitcoin-protokollen sigter på seks nye blokke i timen. Sværhedsgraden bliver målt ud fra antallet af førende nuller på et acceptabelt hash-resultat.

Hver blok plus alt andet, vi foreløbig har målt, indeholder en “nonce” (a Number Only used oNCE). Der er tale om et tal, som man kan variere for at opnå det ønskede resultat, idet ændringer forandrer dets hash. Hvis sværhedsgraden er 15, ændrer man nonce, indtil ens hash kommer ud med 15 foranstillede nuller.

4 x Digitalt vanvid

Prisen på digital kunst stiger … og falder igen

Se også:  Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud
1 Everydays: the first 5000 Days

En blokkæde-NFT af det digitale kunstværk blev solgt for 69,3 millioner US-dollar hos auktionshuset Christie’s.

2 The Pixel

Den digitale kunstner Pak solgte The Pixel, ganske enkelt et gråt kvadrat, for hele 1,3 millioner US-dollar på auktionen Sotheby’s.

3 Jack Dorseys første tweet

Et stykke internethistorie? Måske, men er det 2,9 millioner US-dollar værd? Twitter-stifter Jack Dorsey solgte sit første tweet.

4 Cryptokitties Dragon

Har du 600 Etherium (1,45 millioner dollar) til overs i din tegnebog? Hvorfor ikke købe et virtuelt kæledyr?

Når den nye blok er valideret, bliver den nye blok føjet til en kæde, hvor hver bloks header indeholder hashen fra den forrige, og den bliver igen fordelt over netværket. Først da er denne transaktion færdig.

Se også:  Internettets kvantespring: teleportering

Blockchain er sikkert, fordi selv de mindste ændringer af en transaktion forandrer den hash, der bliver lavet, og det vil enhver på netværket bemærke. Der er også en yderligere sikkerhedsfunktion, som hedder “pay to public key hash”. Den hasher offentlige nøgler og afslører dem først, når en transaktion bliver påbegyndt.

I den bedste af alle verdener ville hver adresse kun blive brugt én gang. Genbrug af adresser er imidlertid udbredt, og en undersøgelse fra Deloitte har vist, at omkring 25 procent af alle bitcoins er sårbare i denne henseende. Mange ejere af kryptomønter har mistet deres private nøgler, og de kan derfor ikke få dem ud af deres sårbare digitale tegnebøger.

TAGS
Bitcoin
kryptovaluta
kvantecomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S