Home » Software » Trin for trin-guide: Fiks billederne med hurtigt program
Trin for trin-guide: Fiks billederne med hurtigt program

Trin for trin-guide: Fiks billederne med hurtigt program

Share

Her viser vi, hvordan du med billedredigeringsprogrammet Luminar Neo kan udføre en række opgaver, som tager lang tid i andre programmer  uden en masse manuelt arbejde. Nyt i Luminar er himmelerstatning, der automatisk udvælger himmelen i et billede og erstatter det med en ny himmel

1 Leg med nære og fjerne lag

Start med at hente Luminar Neo på https://skylum.com/da/luminar. Programmet er ukrainsk (!) og koster ikke særlig meget, 108 euro med AI-delen. Når du har åbnet det første billede, er tiden inde til at kigge sig omkring.

En af vores foretrukne funktioner er Relight, der er et AI-redskab, som deler billedet op i nære og fjerne lag og gør det muligt at ændre lysstyrken for hvert lag individuelt.

Det hjælper, hvis man giver det et foto, som udnytter funktionens styrker – måske et, hvor hovedmotivet står mellem klar forgrund og baggrundsobjekter – og bruger skyderen “Depth” til at finde det punkt, hvor de er klart adskilt [Billede A].

Se også:  Trin for trin-guide: Tag selektiv backup af din iPhone

Dernæst leger man med skyderne “Brightness Near” og “Brightness Far” for at se, hvilke effekter de kan tilføje.

Billede A

2 Portræt med Bokeh-effekt

Har du glemt dit f/1.4-objektiv? Pyt med det. Luminar Neo kan identificere motivet i dit billede og sløre baggrunden med blot et par klik.

Åbn det billede, du vil arbejde med, og blad så ned til “Portrait Bokeh AI”, der er til højre under “Relight” i “Portrait”-sektionen. Når du vil aktivere funktionen, flytter du blot “Amount”-skyderen til højre.

Åbn “Brush Control”-sek-tionen for at justere den maske, der automatisk er blevet oprettet til effekten, hvis den slører områder, der ikke burde være sløret, eller får forkerte dele i billedet til at stå skarpt.

Se også:  Python: Genskab det berømte Game of Life

Vores erfaring er, at så længe der er et stærkt motiv i billedet, og der ikke er for meget løvhang eller krøllet hår til at forvirre, klarer AI-delen det udmærket [Billede B]. Heldigvis giver penselværktøjerne “Focus”, “Defocus” og “Restore” mulighed for at ordne eventuelle fejltagelser.

Nedenunder har vi “Background”-funktionerne. De kontrollerer kvaliteten af det baggrundsslør, du laver, og dækker dets lysstyrke i forhold til motivet, skinnet fra eventuelle højlys i det (forvent ikke samme slags bokeh-kugler, som man får med et meget lysstærkt objektiv), og hvidbalancen (“varme”).

Billede B

Der er også evnen til at ændre den dybde, som AI’en har opfanget og inddraget i billedet, og dermed klarere definere, hvad baggrunden er. Endelig kan man udvide eller indsnævre maskens kant med “Edges Correction”.

TAGS
Billedredigering
gør det selv
Luminar Neo

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S