Home » Software » Trin for trin-guide: 3 ting der er gode at kunne i Microsoft Excel
Trin for trin-guide: 3 ting der er gode at kunne i Microsoft Excel

Trin for trin-guide: 3 ting der er gode at kunne i Microsoft Excel

Share

2 Sådan slår du celler sammen – og opdeler dem igen

1 Marker celler som skal flettes

Du kan slå celler sammen i Excel. Det kalder man at flette celler. Det kan du få brug for, hvis du eksempelvis ønsker at præsentere informationer i regnearket på en mere overskuelig måde. Når du fletter celler, kan du vælge, om tekst og tal i cellerne skal være venstrestillede, midterstillede eller højrestillede. Det første, du skal gøre, er at markere de celler, som skal flettes.

2 Du fletter to celler

I det viste regneark med et familebudget har vi yderst til venstre grupperet indtægter og udgifter. Mors og fars udbetalte løn eksempelvis er placeret i en gruppe, som vi har valgt at kalde ”Løn”. Nu vil vi flette de to celler i gruppen ”Løn”, så de bliver til en celle. Under fanen ”Hjem” og gruppen ”Justering” klikker du på knappen ”Flet og centrer”. Se de to røde markeringer på billedet.

Se også:  Del 2: Kod et livligt og legendarisk skydespil
3 Placer teksten pænt i den flettede celle

Som det fremgår af foregående billede, ser det ikke så pænt ud med ordet ”Løn” placeret nederst i de to sammenflettede celler. I Båndet under fanen ”Hjem” og gruppen ”Justering” vælger vi to ikoner, der henholdsvis løfter teksten op i toppen af cellen og venstrestiller den (ikonerne er markeret med rødt).

4 Flette celler med tekst

Du kan flette alle celler – lige så mange, du ønsker, og celler over og under hinanden. Der er dog visse designbegrænsninger. Hvis du eksempelvis fletter to celler, som begge rummer tekst eller har forskellige farver, er det teksten eller farven i cellen øverst til venstre, som bevares. Alt andet slettes.

Se også:  Guide: Gør din pc klar til Windows 11
5 Ophævning af flettede celler

Hvis du skulle komme til at fortryde, at du har flettet nogle celler, kan fletningen heldigvis nemt ophæves. Her benytter du den samme knap under fanen ”Hjem”, som du brugte til at flette celler med: Klik på den lille pil på knappen ”Flet og centrer”. I vinduet vælger du herefter ”Ophæv sletning af celler”.

6 Fif: Flet uden at flette

Til sidst et lille fif. Fletning har ulemper. For eksempel kan det forhindre sortering af data. Men du kan få en tekst til at se ud, som om den er placeret midt i flettede celler, uden at de er flettede. Markér cellerne. Højreklik i dem, og vælg Formatér celler > Justering > Vandret > Centrer over markeringen > OK. Voila!

TAGS
Excel
Formler
gør det selv
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S