Home » Software » Trin for trin-guide: 3 ting der er gode at kunne i Microsoft Excel
Trin for trin-guide: 3 ting der er gode at kunne i Microsoft Excel

Trin for trin-guide: 3 ting der er gode at kunne i Microsoft Excel

Share

Få mere ud af Excel. Her får du basale tips til låsning og sammenlægning af celler samt til formler. Vejledningen er grundig og skridt for skridt

Der er det med Excel – som med et andet program i Microsofts Officesuiter, Word – at det rummer så utrolig mange muligheder.

Det er svært at kende til dem alle, og det kan også være svært at huske, hvordan man lige udfører en bestemt handling, som det måske er flere år, siden man sidst havde brug for.

Her tager vi fat på tre af de mest anvendte ”avancerede” funktioner i Excel: låsning af celler, sammenlægning af celler samt formler.

Vi har valgt at arbejde med den udgave af Excel, der er den senest opdaterede i Microsoft 365. I det store og hele kan de viste fremgangsmåder også bruges i ældre udgaver af Excel.

Se også:  Sådan laver du specialtegn i Word – her er 5 nemme tips

1 Sådan låser du celler og kolonner og forhindrer ændringer

1 Markér først de udvalgte celler

En af de bedste, basale funktioner i Excel er muligheden for at låse en eller flere celler. Det kan være, du arbejder sammen med andre på en fælles opgave, men ikke ønsker, at de formler og værdier, som bestemte celler allerede rummer, skal kunne ændres. Heldigvis er det nemt at låse cellerne. Du lægger ud med at markere de udvalgte celler.

2 Vælg fanen ”Beskyttelse”

Kontrollér først, om du i Båndet har valgt fanen ”Hjem” – det er den primære fane i båndet til venstre. Ellers vælger du den. Klik derefter på den lille pil nederst til højre i gruppen ”Justering”. Nu åbnes vinduet ”Formatér celler”. Vælg her fanen ”Beskyttelse”. To afkrydsningsfelter dukker nu op. Du krydser af i feltet ”Låst”. Klik ”OK”, hvorefter vinduet lukker, og du er klar til at gå videre.

Se også:  Guide: Red de mistede filer
3 Indtast en adgangskode

Her starter du med at vælge fanen ”Gennemse”. Du skal i dette tilfælde vælge ”Beskyt ark” (det enkelte regneark) under gruppen ”Beskyttelse”. Et vindue med navnet ”Beskyt ark” dukker op. Angiv øverst en adgangskode. Forneden giver du andre brugere de ønskede tilladelser. Klik ”OK”. Nu kan de markerede celler kun låses op og ændres, hvis man indtaster den valgte adgangskode.

4 Fjern beskyttelsen

Du fjerner beskyttelsen ved at markere de beskyttede celler, klikke på ”Beskyt ark” i gruppen ”Beskyttelse” og derefter indtaste den valgte adgangskode. Du kan hurtigt beskytte en hel kolonne eller række i Excel-arket. Så skal du blot klikke uden for regnearket på et eller flere af bogstaverne (kolonner) eller tallene (række). Derefter er fremgangsmåden den samme som for enkeltceller.

TAGS
Excel
Formler
gør det selv
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S