Home » AOD Pro » Tre ud af fire virksomheder har været ofre for it-kriminalitet – sikkerhedsbudgetterne er for små
Tre ud af fire virksomheder har været ofre for it-kriminalitet – sikkerhedsbudgetterne er for små

Tre ud af fire virksomheder har været ofre for it-kriminalitet – sikkerhedsbudgetterne er for små

Share

En undersøgelse fra Kaspersky viser, at næsten hver fjerde virksomhedsleder mener, at deres it-sikkerhedsbudget er for lille. Deres holdning bakkes op af undersøgelsen, der viser, at mere end tre ud af fire virksomheder har været ofre for it-kriminalitet

Kasperskys undersøgelse “Must-have cybersecurity insights for proactive business decisionmakers”, der er foretaget blandt 1500 europæiske virksomheder, viser, at mere end tre ud af fire virksomheder (79 procent) har været ofre for it-kriminalitet. Kaspersky har tidligere afdækket, at én ud af hver tiende it-sikkerhedshændelse ville have resulteret i et alvorligt sikkerhedsbrud, hvis det ikke var blevet stoppet. Derfor forstår man også virksomhedernes frustration, når hver fjerde (23 procent) påpeger, at deres budget til beskyttelse mod cyberangreb er for lille.

Cyberangreb rammer virksomheder af alle størrelser og bliver en stadigt større trussel. Det vækker naturligvis bekymring i virksomhederne, og heldigvis findes der i dag avancerede løsninger, der kan hjælpe med at beskytte en virksomheds aktiver og reducere de økonomiske konsekvenser ved et angreb.

Se også:  Over 40 procent giver egne adgangskoder til kolleger

I takt med, at trusselslandskabet udvikler sig, udvikler it-sikkerhedsløsninger og -tjenester sig også. Men Kasperskys nye rapport viser desværre, at mange virksomheder ikke gør nok for at beskytte sig, da de ikke ved hvordan. Malware, uuddannet personale og manglende beskyttelse er udfordringer, der går igen.

Vanskeligt at overvåge enheder

Blandt de 1500 virksomhedsledere i undersøgelsen er to ud af tre bekymret for spyware (64 procent), ransomware (63 procent), malware (63 procent), målrettet angreb (63 procent) og angreb via e-mail (62 procent). Samtidig er mere end hver anden (53 procent) bange for, at medarbejderne tilsidesætter sikkerhedspolitikker og -praksis. Kun en femtedel (21 procent) har fuld tillid til de ansattes sikkerhedsbevidsthed. Desuden gør medarbejdernes øgede brug af personlige enheder og cloud-tjenester det, ifølge 64 procent af de adspurgte it-chefer, vanskeligt at overvåge eventuelle risici eller brud på sikkerheden.

Se også:  Sådan undgår du en fejl 404

“Uanset om det er medarbejdernes fejl, e-mail-angreb eller den stigende kompleksitet i it-infrastrukturen, der bekymrer, bør virksomhederne sætte sig ind i, hvad de sofistikerede it-sikkerhedsløsninger kan give dem udover endpoint-beskyttelse. Det er vores klare anbefaling, at man vælger én samarbejdspartner, der kan tilbyde både teknologisk og menneskelig ekspertise, så man har overblik over alt, hvad der foregår i ens netværk og derved kan beskytte det,” siger Tim de Groot, der er regionschef i Norden og Benelux hos Kaspersky.

Kaspersky-undersøgelsen viste desuden, at virksomheder, der outsourcer deres cybersikkerhed, blev udsat for 10 procent færre it-sikkerhedshændelser end virksomheder, der kun opererer med interne ressourcer.


TAGS
kaspersky
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S