Test: Transcend StoreJet Cloud

Test: Transcend StoreJet Cloud

Share

Det lommevenlige netværksdrev gør det muligt at dele musik, film, dokumenter, fotos mm. med flere brugere, eller blot få adgang til indholdet uden at skulle have sin bevægelsesfrihed indsnævret.

En transportabel ssd er glimrende at have ved hånden, når man er undervejs, således at man kan få adgang til udvalgte data, uanset hvor man er. En trådløs portabel ssd som Transcend StoreJet Cloud henvender sig særligt til mobile brugere, hvad enten vi taler en bærbar computer, en tablet eller en smartphone. Fidusen er, at man kan dele musik, film, dokumenter, fotos mm. med flere brugere, eller blot få adgang til indholdet uden at skulle have sin bevægelsesfrihed indsnævret.

Se også:  Kom i gang med Linux

Man kan selvfølgelig også tilslutte ssd’en via det medfølgende USB-kabel og micro-USB 2.0 interfacet, ellers tjener det mest til at oplade drevet. Den testede udgave har en kapacitet på 128 GB, er udstyret med 802.11n Wi-Fi og måler kun 99 x 54 x 16,5 mm, og vægten er beskedne 90 gram. Ssd’en er udstyret med indikator for Wi-Fi og for batterilevetid, hvor LED’en begynder at blinke, når der er 25 % batterilevetid tilbage. Det skulle være muligt for op til 5 brugere at streame fra enheden på samme tid.

Til testen har vi primært brugt en Android-smartphone, hvorpå vi har installeret StoreJet appen, hvor man kan få adgang til indhold på smartphonen i dette tilfælde samt på den portable ssd.

Se også:  Kom i gang med Linux

Vi har prøvet streaming og ved en enkelt forbindelse er hastigheden i hvert fald god nok til streaming af film i full HD. StoreJet Cloud understøtter WPA2 kryptering og et administratorpassword kan opsættes for at forhindre uønskede ændringer i indstillingerne. Der er også en indbygget funktion, hvormed man kan gå på internettet med en trådløs endhed uden 3G/4G, mens man er koblet til ssd’en. Det sker ved, at StoreJet Cloud logger på et accesspoint i hjemmet. Vi fik det til at virke, men det går ikke ret hurtigt.

Ssd’en har en meget simpel brugergrænseflade, der genspejler den oprindelige mappestruktur fra computeren, hvor filerne oprindeligt stammer fra.

AOD17_Nyt_grej02

Transcend StoreJet Cloud

Resume

Pris: 699 kroner

4
Her er den bedste dagspris på:
TRANSCEND 128GB CFast SATA3 MLC IND. priser
Del denne