Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Trådløs musik er smart – og nu lyder den godt

Først var de trådløse musikanlæg bare en smart idé. Men det har ændret sig. Markedet oversvømmes af nye højttaleranlæg, og mange af dem leverer ret god lyd – og ofte i en særdeles attraktiv indpakning. Datatid TechLife tester otte spændende nyheder, fra de helt små til dem, der kan spille op til fest.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Produkttypen er ret ny. Det er ikke mange år siden, det trådløse anlæg – med en eller flere højttalere og indbygget forstærker – bare var en smart idé med dårlig lydgengivelse. Men der er virkelig kommet fart på denne varegruppe. Producenterne har lagt sig i selen for at hæve lydkvaliteten, løfte designet og tilføje tilslutningsmuligheder. Det trådløse anlæg er modnet og er på vej mod at blive den mest populære type musikanlæg.

Flere trådløse standarder

De fleste anlæg modtager lyden trådløst ved hjælp af Bluetooth-standarden, men nogle benytter også Wi-Fi og Apples AirPlay. NFC-teknologien er også dukket op i disse højttalere. Heldigvis har flere af anlæggene også en analog indgang. Så kan du altid tilslutte et kabel, hvis der skulle være problemer med den trådløse forbindelse.

Læs også: 7 tjek-punkter før du køber trådløs højttaler

Løftet i lydkvaliteten er en vigtig forudsætning for disse anlægs fremgang. Det hjælper jo ikke, at en højttaler er nok så smart at se på og har den nyeste teknologi, hvis det er en lidelse at lytte til den. Så tjek tests i Datatid TechLife, eller prøv om muligt at lytte til det produkt, du ovevejer, før du gør dit endelige valg. Trådløse anlæg er ikke ligefrem billige, som testen klart afslører, og så er det jo ikke rart at have for flere tusinde kroner stående, man ikke gider bruge.

Årsagen til den høje pris er, at en trådløs højttaler er en kompliceret størrelse med en trådløs modtager, en digitalkonverter, en forstærker og højttalere. Skal alt dette være i bare nogenlunde kvalitet, ryger prisen i vejret.

De fleste deltagere i denne test har også genopladeligt batteri, hvilket er et must, hvis anlægget skal med ud i sommeren. Mange anlæg er tilpas store og kraftige til ikke blot at være et alternativ til en transistorradio. De kan benyttes som sekundært musikanlæg i et hus eller en større lejlighed eller som primært anlæg på børneværelset, kollegieværelset, soveværelset, kontoret, i køkkenet osv., ja, måske endda som en opgradering af tv-lyden.

Læs testene her:

Bose Soundlink III
Harman Kardon Esquire
Philips M1X-DJ DS8900
Jabra Solemate Max
Logitech UE Mini Boom
Sony SRS-X7
Libratone Zipp

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Forbered dig inden købet

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]