Home » Sikkerhed » Abus Smartvest [TEST]: Trådløst alarm-system sikrer hjemmet rum for rum
Abus Smartvest [TEST]: Trådløst alarm-system sikrer hjemmet rum for rum

Abus Smartvest [TEST]: Trådløst alarm-system sikrer hjemmet rum for rum

Share

Abus Smartvest alarmsystem er ip-baseret. Med basissættet vi kigger på her, starter man i det små, men systemet kan udbygges til at omfatte op til 32 sensorer og op til 4 ip-kameraer

Sikkerhed er uden tvivl et varmt emne, der optager flere og flere. Spørgsmålet er hvorledes, vi gør vores hjem så sikre som muligt uden at ofre hverken uforholdsmæssig megen tid eller penge på formålet.

Abus er alment engageret indenfor sikkerhed, mange vil garanteret finde Abus-logoet på deres hængelås, hvis de kigger nærmere efter. Men alarmsystemer hører også med i porteføljen.

Deres Abus Smartvest trådløse alarmsystem er beregnet til private hjem. Det hører i basisudgaven til blandt de billigere løsninger, men det kan udvides efter behov, og det har bestemt sine fordele.

Sikkerhed, men hvilken?

Der er mange måder at gøre sit hjem mere sikkert på. Det går fra at have indbrudssikrede vinduer, lade som om, at man er hjemme når man ikke er, eller være med i Nabohjælp-ordningen.

Man kan også ty til elektroniske forholdsregler af den ene eller den anden slags. Det kan være med intelligente lyspærer, automatiske stikkontakter der kan tænde og slukke samt styre, hvornår lyset skal tændes. Man kan også montere op til flere overvågningskameraer i hjemmet for at føle sig sikker.

Se også:  Videomøder udfordrer sikkerheden

Næste trin på skalaen er at installere et decideret alarmsystem. Det kan dog hurtigt løbe op prismæssigt, og mange er vel også betænkelige ved, om det er vanskeligt at installere samt bruge i hverdagen.

Alarmsystemer findes i flere kategorier. Helt i top er der alarmsystemer med tilkaldevagt. Den slags er dog voldsom dyr specielt i længden, da det er på abonnementsordning. Vagten forhindrer heller ikke indbrud, medmindre tyven lader sig afskrække af ordningen. Vagten skal i stedet sikre sig, at hjemmet er sikret efter indbruddet.

Abus Smartvest alarmsystemet hører ikke til i den klasse, det er et alarmsystem med indbygget sirene på 90 dB. Samtidig får brugeren tilsendt push-beskeder til en app, på e-mail og via sms uanset, hvor man måtte befinde sig, med beskrivelse af hændelsen samt hvilken sensor, der udløste alarmen.

Trådløst og styret via app 

Basissættet består af alarmcentralen, en medfølgende fjernbetjening, en bevægelsessensor samt en sensor til registrering af åbning af vinduer og døre.

Centralen tilsluttes hjemmets router via LAN-port, og strøm tilsluttes. Der er dog batteribackup i form af seks AA batterier, der skal kunne holde systemet kørende i nogle timer uden forsyning via elnettet.

Appen er det stor omdrejningspunkt. Den kan hentes i App Store samt i Google Play og giver adgange til alle indstillinger samt mulighed for umiddelbar information om og kontrol over systemet. Appen har en dobbeltfunktion, idet der er indbygget panikknap, som øjeblikkeligt sætter sirenen i gang, selvom systemet er inaktivt.

Se også:  Flere og flere it-kriminelle er danske

Appen kan også via genvej lagre to telefonnumre på hjælpere, man kan ringe til for at tjekke ens hjem, når skaden er sket.

Der medfølger ganske vist fjernbetjening, men appen giver adgang til så mange ekstra muligheder, at den i de fleste situationer er at foretrække.

Opsætning og administration af systemet er også forholdsvist enkelt, man skal lige gøre sig sine erfaringer, men så går det ganske let. Brugervenligheden kan man ikke klage over.

Udvides efter behov

Centralen tildeles et navn på maksimalt 15 tegn, man vælger et password mellem 8 og16 tegn, der kan rumme specialtegn, og derefter er man i princippet klar.

De medfølgende enheder i basissættet er præ-konfigurerede med enheden, så her behøver man ikke gøre så meget.

Ekstra enheder skal konfigureres først. Hertil hører også røg/varmealarm, ekstern sirene med 100 dB lydstyrke med rød LED og en stikkontakt, der kan anvendes til at time tænd/sluk-funktioner. Den fungerer også som extender og forlænger det trådløse signal.


  • Features
  • Brugervenlighed
  • Skalerbarhed
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Abus Smartvest basis er et prisvenligt alarmsystem med alarm panel og et par sensorer. Systemet betjenes let via app, og det bedste er, at alle sensorer tilgås trådløst. Du tilføjer let nye sensorer, der tilmed er rimeligt prissatte.«

Nøgletal:
Pris: 1999 kr.
Netværk: 10/100 Mbit/s LAN
Trådløs frekvens: 868 MHz
Sikkerhed: P2P: 128 bit AES, https
Rækkevidde: Indendørs 30 meter, udendørs 100 meter
Maksimale tilslutninger: 32
Backupstrøm: Ja, 6x AA batterier

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Alarmsystem
overvågning
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S