Abus Smartvest [TEST]: Trådløst alarm-system sikrer hjemmet rum for rum

Abus Smartvest [TEST]: Trådløst alarm-system sikrer hjemmet rum for rum

Share

Abus Smartvest alarmsystem er ip-baseret. Med basissættet vi kigger på her, starter man i det små, men systemet kan udbygges til at omfatte op til 32 sensorer og op til 4 ip-kameraer

Sikkerhed er uden tvivl et varmt emne, der optager flere og flere. Spørgsmålet er hvorledes, vi gør vores hjem så sikre som muligt uden at ofre hverken uforholdsmæssig megen tid eller penge på formålet.

Abus er alment engageret indenfor sikkerhed, mange vil garanteret finde Abus-logoet på deres hængelås, hvis de kigger nærmere efter. Men alarmsystemer hører også med i porteføljen.

Deres Abus Smartvest trådløse alarmsystem er beregnet til private hjem. Det hører i basisudgaven til blandt de billigere løsninger, men det kan udvides efter behov, og det har bestemt sine fordele.

Sikkerhed, men hvilken?

Der er mange måder at gøre sit hjem mere sikkert på. Det går fra at have indbrudssikrede vinduer, lade som om, at man er hjemme når man ikke er, eller være med i Nabohjælp-ordningen.

Se også:  Sikker programudvikling med C++

Man kan også ty til elektroniske forholdsregler af den ene eller den anden slags. Det kan være med intelligente lyspærer, automatiske stikkontakter der kan tænde og slukke samt styre, hvornår lyset skal tændes. Man kan også montere op til flere overvågningskameraer i hjemmet for at føle sig sikker.

Næste trin på skalaen er at installere et decideret alarmsystem. Det kan dog hurtigt løbe op prismæssigt, og mange er vel også betænkelige ved, om det er vanskeligt at installere samt bruge i hverdagen.

Alarmsystemer findes i flere kategorier. Helt i top er der alarmsystemer med tilkaldevagt. Den slags er dog voldsom dyr specielt i længden, da det er på abonnementsordning. Vagten forhindrer heller ikke indbrud, medmindre tyven lader sig afskrække af ordningen. Vagten skal i stedet sikre sig, at hjemmet er sikret efter indbruddet.

Abus Smartvest alarmsystemet hører ikke til i den klasse, det er et alarmsystem med indbygget sirene på 90 dB. Samtidig får brugeren tilsendt push-beskeder til en app, på e-mail og via sms uanset, hvor man måtte befinde sig, med beskrivelse af hændelsen samt hvilken sensor, der udløste alarmen.

Se også:  Singapore får en virtuel tvilling
Trådløst og styret via app 

Basissættet består af alarmcentralen, en medfølgende fjernbetjening, en bevægelsessensor samt en sensor til registrering af åbning af vinduer og døre.

Centralen tilsluttes hjemmets router via LAN-port, og strøm tilsluttes. Der er dog batteribackup i form af seks AA batterier, der skal kunne holde systemet kørende i nogle timer uden forsyning via elnettet.

Appen er det stor omdrejningspunkt. Den kan hentes i App Store samt i Google Play og giver adgange til alle indstillinger samt mulighed for umiddelbar information om og kontrol over systemet. Appen har en dobbeltfunktion, idet der er indbygget panikknap, som øjeblikkeligt sætter sirenen i gang, selvom systemet er inaktivt.

Appen kan også via genvej lagre to telefonnumre på hjælpere, man kan ringe til for at tjekke ens hjem, når skaden er sket.

Del denne