Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: TP-Link M7350 Mobile Wi-Fi Router: Hotspot i lommestørrelse

Denne mobilrouter er både lomme- og tegnebogsvenlig, men det forhindrer den heldigvis ikke i at understøtte alle 3G/4G LTE-bånd.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

TP-Link M7350 er, hvad man vist roligt kan kalde en gennemprøvet konstruktion. Vi minitestede den i efteråret 2015 og gav en anbefaling, og denne prisbasker scorer stadig højt i medierne – inklusive Alt om DATA.
Vi kan vanskeligt forestille os et hotspot, som er nemmere at få op at køre end M7350.

SIM-læseren passer til kort i fuld størrelse, og hvis man har et såkaldt Micro eller et af de helt små Nano-kort – og har smidt resten af det originale kort væk, er der en adapter i kassen. Herefter kræves der ingen anden betjening end at tænde for hotspottet. Med en diagonal på 1,44” (37 mm) hører skærmen ikke til de største, men det er nemt at navigere rundt i indstillingerne ved hjælp af menu- og tænd/sluk-tasten – og et par velpudsede læsebriller.

Helt standard kan man aflæse udbyder, dataforbrug, transmissionshastighed, SSID, adgangs-kode, indstille strømbesparelse/rækkevidde, vælge Wi-Fi-bånd (enten 5 GHz eller 2,4 GHz), sætte mobilnetværk-præferencer, slå roaming til/fra og få en QR-kode på skærmen til app-download.

For de legesyge

TP-Link har på en ret overskuelig måde fået stoppet forbløffende mange funktioner ind i menusystemet. Hvis man virkelig vil lege med indstillingerne, bør man ubetinget downloade appen tpMiFi og styre hotspottets vigtigste funktioner fra en smartphone.

De mere avancerede features kan dog ikke tilgås fra appen. I stedet skal man åbne den såkaldte Web Management-side i smartphonens browser og gerne downloade firmaets User Guide på 65 sider. Den indeholder alt det nice to know-stuff, man kan drømme om at nørde i.

Måleresultater for mobile hotspots

Som nævnt i indledningen har vi testet de mobile hotspots ved hjælp af programmet Speedtest. Hotspottenes rækkevidde bestemmer vi ved at måle hastigheden på fire forskellige positioner i huset – med to forskellige smartphones – og notere alle resultaterne i en tabel.

De fire positioner er:

1. Kontor – én etageadskillelse mellem smartphone og hotspot, ca. 2,5 m afstand i luftlinje.

2. Køkken – ”øjenkontakt” mellem smartphone og hotspot, ca. 4 m afstand.

3. Tv-stue – én mur mellem smartphone og hotspot, ca. 5 m afstand i luftlinje.

4. Første sal – én mur og én etageadskillelse mellem smartphone og hotspot, ca. 6 m afstand i luftlinje.

Denne enkle måleteknik, som enhver læser selv kan bruge i sit eget miljø, giver efter vores erfaring et realistisk indtryk af, hvordan et hotspot performer i praksis med mobile klienter.