Home » Router » TP-Link Deco M4 [TEST]: Mesh til menneskepenge
TP-Link Deco M4 [TEST]: Mesh til menneskepenge

TP-Link Deco M4 [TEST]: Mesh til menneskepenge

Share

TP-Links nye Deco M4 er den hidtil billigste mesh-3-pak, som Alt om DATA har testet. Systemet sætter også en hastighedsrekord ved at gennembryde 500 Mbps-muren med en Samsung Galaxy S10-smartphone

Når det gælder trådløs netværksdækning i et helt hjem, kan et system med flere små enheder være mere effektivt – og billigere – end en stor router med potente antenner, pangfarver og kulørte lamper.

Dette postulat har vi dokumenteret i adskillige test af såkaldte mesh-systemer, hvor to eller flere små routere kommunikerer indbyrdes og samarbejder om at skabe fuld netværksdækning af større arealer og/eller flere etager.

Wi-Fi Dead-Zone Killer

Wi-Fi er baseret på radiobølger – ligesom smartphones. Derfor er døde zoner nærmest uundgåelige, men de kan minimeres, hvis man gør det rigtigt.

TP-Link lover, at deres nye Deco M4-system med tre routere kan dække et boligareal på op til 370 kvm fordelt på tre etager. På det amerikanske marked skal det samme system kunne klare godt 500 kvm, men dér er husene typisk bygget af gipsplader på lægteskeletter – ikke af mursten og beton, som vi bruger i den gamle verden.

Se også:  TP-Link Archer C2300 [TEST]: Denne router får du til bundpris

Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan mesh-enhederne er skruet sammen hardware- og ikke mindst softwaremæssigt. Et system som Deco M4 overvåger konstant sig selv og vælger automatisk de hurtigste forbindelsesveje for smartphones og andre klienter i huset, og det gør det særdeles godt.

En enkel test af Wi-Fi-dækningen kan bestå i at streame et levende tv-program til en smartphone og gå rundt i huset, mens man er opmærksom på både billede og lyd. Kan det lade sig gøre uden udfald, pixelering eller støj, er alt i skønneste orden.

Vi skal også lige nævne, at mesh-enheder – i modsætning til systemer med traditionelle adgangspunkter eller extendere – ikke har forskellige navne. Hvis ens net f.eks. er døbt ”AOD-Net”, kommer det navn op på skærmen, og man skal ikke bekymre sig, om kommunikationen foregår på 2,4 eller 5 GHz-båndet – eller via hvilken mesh-enhed.

Se også:  Prisfornuftig mesh-router til den travle familie
Nye hastighedsrekorder

Her på Alt om DATA tester vi hastigheder på netværk med appen Speedtest og måler, hvor hurtigt vi kan downloade og uploade fra/til vores internetudbyder. Vores internetforbindelse ligger ret stabilt på 950 Mbps download og 120 Mbps upload, når vi kabelforbinder en computer, så den er dermed ikke en flaskehals i systemet.

TP-Link Deco M4
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Dommen

»TP-Link Deco M4 gør det nemt og billigt at etablere et mesh-system, som kan dække en forholdsvis stor bolig med væg-til-væg-Wi-Fi på flere etager. Opsætningen af tre enheder kan klares på under en halv time. Systemet optimerer sig løbende efter de opkoblede klien-ter, og de opnåelige downloadhastigheder fortæller vist resten af succeshistorien.«

Pris: 1490 kr.
Produkttype: Dual-Band Wi-Fi-system med mesh-teknologi
Processor: Qualcomm CPU
Hukommelse: 16 MB FLASH, 128 MB ram
Båndbredde: Op til 1,2 Gbps (300 + 867 Mbps) pr. enhed
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk
Antenner: 2 interne pr. enhed
Porte: 2 x 1 Gbps LAN/WAN
Mål (D x H): 91 x 190 mm
Vægt: 440 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 5,1/5,8 W pr. enhed

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Mesh
TP-Link

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S