Home » Router » TP-Link AX6000 / TX 3000E [TEST]: Fart på netværket med Wi-Fi 6
TP-Link AX6000 / TX 3000E [TEST]: Fart på netværket med Wi-Fi 6

TP-Link AX6000 / TX 3000E [TEST]: Fart på netværket med Wi-Fi 6

Share

Den nye Wi-Fi 6 (802.11ax) standard for trådløse netværk kan virkelig sætte fart på datatrafikken. Nu begynder produkterne også at rykke – både ind i butikkerne og ud til first mover-forbrugerne

Fra en ny teknologi med tilhørende standard annonceres, til der er kompatible produkter i butikkerne, går der ofte, hvad der for nogle af os føles som en evighed.

Et aktuelt eksempel er routere med den nye, lynhurtige Wi-Fi 6 teknologi. Alt om DATA beskrev principper og fordele i efteråret 2017, og vi mente – noget optimistisk, at standarden ville blive ratificeret i slutningen af dette år eller begyndelsen af 2018. Vi skulle dog frem til september 2019, før alle formaliteterne var på plads.

Til gengæld er der nu fuld fart på udrulningen af produkter med opbakning fra de toneangivende spillere i denne del af it-branchen. I nummer 13/2019 testede vi vores første Wi-Fi 6-router, og her bringer vi vores vurderinger af en stærk router og et matchende netværkskort fra TP-Link, som kan etablere en trådløs forbindelse mellem to computere.

Ligesom andre producenter af Wi-Fi 6-grej har TP-Link lagt ud med en router, som ligger i den øverste mellemklasse, men dog ikke sender potentielle kunder skrigende bort.

Se også:  Linksys Velop MR8300 [TEST]: Her er der mesh-potentiale

Archer AX6000 er en Dual-Band-router, hvis typenummer dækker over summen af en båndbredde på 4,804 Gbps og 1,148 Gbps på henholdsvis 5,0 og 2,4 GHz-båndene. Senere i 2019 eller måske snarere efter nytår kommer der en AX11000 Tri-Band-router dedikeret til gamere, plus tre økonomimodeller, et mesh-system og en extender.

Tilbage til AX6000. Denne router følger designmæssigt i hælene af TP-Links highend-modeller med en kvadratisk opbygning og 8 aktive, forholdsvis korte antenner. I centrum på oversiden sidder logoet, hvis belysningsfarve angiver status: Blåt betyder OK, orange står for internet uden Wi-Fi og rødt for intet internet.

Masser af porte

Med en Archer AX6000 som centrum i netværket kan de fleste af os spare en switch med tilhørende plads- og strømforbrug, for routeren har ikke færre end 8 LAN-porte med 1 Gbit-kapacitet. Det rækker lige akkurat i kontoret hos os.

Den enlige WAN-port, som skal sluttes til internetudbyderens modem, er opgraderet til en båndbredde på 2,5 Gbps. Vores internet-pusher, YouSee, kan aktuelt ikke levere mere end 1 Gbps, men de har lige høvlet 20 % af abonnementsprisen på denne forbindelse og er begyndt at trække kraftigere kabler mellem deres skabe. Mon ikke de er på vej med noget endnu hurtigere og dyrere?

Se også:  TP-Link Archer C2300 [TEST]: Denne router får du til bundpris

De obligate to USB-porte til eksterne lagringsenheder følger også med tiden. De er begge i 3.0-klassen, men den ene er den gamle type A, mens den anden er den mindre type C, hvor stikket ikke kan vendes forkert.

Hjemmeværn

Sikkerhed er noget, som alle opkoblede brugere er nødt til at forholde sig til. I lighed med flere andre router-producenter medleverer TP-Link en omfattende sikkerhedspakke. Den hedder HomeCare og er udviklet af Trend Micro.

Dette hjemmeværn omfatter alle enheder på netværket og består af antivirus, forældrekontrol og QoS (Quality of Service eller tjenesteprioritering). HomeCare er gratis i 3 år. Derefter skal man slippe et månedligt gebyr eller undvære nogle features. Vi har ikke installeret HomeCare i forbindelse med denne test.

TAGS
router
TP-Link
Wi-Fi
Wi-Fi 6

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S