Home » Router » TP-Link AX3000 Deco X60 [TEST]: Få fuld tryk på hjemmets internet
TP-Link AX3000 Deco X60 [TEST]: Få fuld tryk på hjemmets internet

TP-Link AX3000 Deco X60 [TEST]: Få fuld tryk på hjemmets internet

Share

Antivirus har vi vel alle, men i samarbejde med Trend Micro tilbyder TP-Link en løsning, der ikke alene beskytter routeren, men også alle andre opkoblede enheder i hjemmet, mod nettets vira, malware og andre farer. Endelig er der QoS (Quality of Service) til prioritering af enheder og apps, så de vigtigste formål, eksempelvis hjemmekontoret eller familiens eSport-mester, får tildelt maksimal båndbredde.

Wi-Fi 6-mesh – perfekt til hjem med hjemmekontor

Sådan kan de tre enheder i Deco X60 mesh-systemet placeres i et større hus med flere etager. LAN-kabler fra den centrale router og ud til de to satellitter vil kunne sætte hastighederne yderligere i vejret.

Der kan være mange grunde til at have et hjemmekontor. Uanset hvilket argument, man vælger at bruge, er det vigtigt at huske, at kontoret derhjemme bør kunne fungere som en arbejdsplads med de faciliteter, man behøver – ikke mindst hurtigt og stabilt internet. Man kan godt besvare en kort mail på en laptop på et hjørne af køkkenbordet, men mere krævende opgaver stiller større krav til teknikken og ergonomien.

Se også:  TP-Link Archer AX6000 [TEST]: Smart enhed med 8 LAN-porte

Et højaktuelt eksempel er videokonferencer, som ganske vist ikke kræver specielt meget båndbredde, men til gengæld behøver den højest mulige stabilitet. Et er en uheldig laptop/projektor-kombination til at forsinke en præsentation. Endnu værre er det at blive hægtet af et møde, fordi internetforbindelsen leverer pixeleret video eller simpelthen ryger.

Hvis en hjemmearbejdsplads skal fungere optimalt, bør den efter vores erfaring være første stop på netværket og kabelforbindes direkte til internetudbyderens bredbåndsmodem. Herefter finder man pladser til de andre mesh-enheder. Trådløse forbindelser er nemme, men hvis det er muligt, kan man med fordel trække kabler mellem den primære router og de øvrige enheder. Så skal man ikke ofre båndbredde til intern kommunikation i systemet og får endnu højere hastigheder.

Nogle vil mene, at TP-Link har fedtet lidt med portene på mesh-enhederne. Hos os vil blot to WAN/LAN-porte på routeren være alt for lidt, men den udfordring kan hos de fleste klares med en lille switch, for eksempel TP-Link TL-SG105 (5 porte) eller TL-SG108 (8 porte), der begge koster under 200 kr.

Se også:  Netgear Nighthawk MK63 [TEST]: Mesh-system med Wi-Fi 6 til økonomipris
Alt det nødvendige

Udviklingen af software til et netværksprodukt er altid en balance mellem funktioner og brugervenlighed. En router til gamere kan have et ”dashboard”, som minder om cockpittet i en jumbojet, mens valgmulighederne typisk begrænses i et mesh-system som det testede Deco X60, der helst skal være en omgående succesoplevelse, når det sættes op.

Hvis man køber denne præmis, er Deco X60 særdeles vellykket. Man starter med at downloade og installere TP-Links Deco-app og følger anvisningerne på glimrende dansk på smartphonen.

Selve routeren kræver en smule arbejde, hvis man ikke allerede har en TP-Link-konto, men ellers er det nok at bestemme sig for et SSID (netværksnavn), som kommer til at gælde for samtlige mesh-enheder i hele netværket, og en adgangskode. Så er man kørende på begge frekvensbånd.

De to andre mesh-enheder i Deco X60-sættet skal blot placeres på de ønskede positioner og tændes. Hvis signalet er godt nok, finder de selv ud af resten, men det anbefales at ændre et fabriksnavn som ”Deco_6968” til ”Køkken”. Derefter kan man også aktivere et gæstenetværk.

TAGS
mesh-router
TP-Link
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S