Home » Router » TP-Link AX3000 Deco X60 [TEST]: Få fuld tryk på hjemmets internet
TP-Link AX3000 Deco X60 [TEST]: Få fuld tryk på hjemmets internet

TP-Link AX3000 Deco X60 [TEST]: Få fuld tryk på hjemmets internet

Share

Et trådløst netværk med tre mesh-enheder er perfekt til dækning af selv et større hus, og Wi-Fi 6-teknologi kan sikre rigelig kapacitet til såvel hjemmekontoret som familiens streamere og gamere

Aldrig har vi haft mere brug for internettet og netværksadgang end i disse coronatider, hvor det meste af landet har været lukket ned og folk arbejder hjemmefra i størst muligt omfang. Men vil man have maksimalt udbytte af sin bredbåndsforbindelse – på smartphones, tablets og laptops – er kvaliteten af den trådløse dækning i hjemmet mindst lige så vigtig som den båndbredde, man betaler for.

Wi-Fi 6 er den hidtil hurtigste og bedst dækkende protokol til trådløse netværk i private hjem samt små og mellemstore virksomheder. Udrulningen af produkter har varet længere, end vi spåede, men nu bygger netværksgiganterne endda også mesh-systemer med Wi-Fi 6. På klientsiden har vi hæftet os ved, at mange nye laptops har Wi-Fi 6-kompatible, trådløse netværkskort. Desuden har foreløbig Apple og Samsung et udvalg af smartphones med Wi-Fi 6.

Se også:  Nyt access-point kan give op til 40 procent hurtigere Wi-Fi på kontoret

Og måske bedst af alt kan grej, der ”kun” kører Wi-Fi 5, også performe bedre i et Wi-Fi 6-miljø. Hvis økonomien ellers tillader det, er der efter vores mening ingen grund til at vælge andet end Wi-Fi 6-enheder til nye netværk eller opgradering af eksisterende installationer med gigabit-internet.

Det nye mesh-sæt

I den nye Wi-Fi 6-verden har AOD allerede testet TP-Links AX6000-router og TX3000-netværkskort. Nu er turen kommet til det første mesh-sæt – AX3000 Deco X60 – som består af tre identiske enheder i firmaets diskrete design, der pynter på et kontor og ikke skæmmer en stue.

Modelbetegnelsens ”AX3000” fortæller, at hver af de tre enheder i sættet tilhører AX-klassen – det tekniske udtryk for Wi-Fi 6 – og har en total, teoretisk båndbredde på 3 Gbps. Denne kapacitet er fordelt med 574 Mbps på det langtrækkende 2,4 GHz-frekvensbånd og 2,4 Gbps på det hurtigere 5 GHz-bånd.

Se også:  Wi-Fi 6 er kommet – og hvad så …?

OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) er det besværlige navn på den egenskab, som ofte kaldes hjernen i Wi-Fi 6. Teknikken går ud på at opdele de tilgængelige frekvensbånd i mindre bidder, så flere klienter kan modtage og sende samtidig. Deco X60 kan håndtere seks streams, hvad der skal give en mere dækkende rundstråling og færre ”døde” pletter i de forskellige rum.

TP-Link har ikke ligefrem ruttet med tilslutningerne på X60-enhederne. En USB-port kan vi leve foruden, men de to WAN/LAN-porte skriger på en switch.

TP-Link satser selvfølgelig meget på det store amerikanske marked, hvor der generelt er mere fokus på kontrol og sikkerhed. Disse behov dækker firmaet med en HomeCare-tjeneste, som er gratis de første tre år efter aktivering. Forældrekontrol er det første punkt i HomeCare-pakken. Det er muligt at begrænse onlinetid og blokere upassende indhold efter en profil, som administratoren opretter for hvert medlem af en husstand.

TAGS
mesh-router
TP-Link
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S