TP-Link Archer C5400 [TEST]: Kompakt router med masser af power

TP-Link Archer C5400 [TEST]: Kompakt router med masser af power

Share

TP-Links stærkeste router er også den mindst pladskrævende i dette testfelt. Men tag ikke fejl af Archer C5400’s diskrete ydre. Under de 8 antenner banker et hjerte af avanceret elektronik

Det er svært at undgå at blive imponeret over al den teknologi, der er klemt ind i TP-Links C5400-router. Designet følger det samme formsprog som den billigere og knapt så kraftfulde C3200 – og Talon AD7200, der i efteråret 2016 blev verdens første router med 802.11ad-teknologi.

Version 2

C5400 kom også i handelen i efteråret 2016, men næppe havde vi prøvet den i forbindelse med vores nye YouSee 300 Mbps-bredbånd, før TP-Link annoncerede en version 2.

Grundlæggende er C5400 en Tri band-router lige efter bogen. Dens 2,4 GHz-bånd og to 5 GHz-bånd kan naturligvis bruges samtidig, og den centrale Broadcom 1,4 GHz dual core-processor får hjælp af en dedikeret coprocessor til hvert af de tre frekvensbånd. Dette skal sætte hastighederne yderligere i vejret.

Se også:  Netgear og Asus router [TEST]: Ny router-generation med mesh-teknologi

Nyhederne i version 2 er Link Aggregation, som allerede er beskrevet i indledningen og i forbindelse med Synology RT2600AC, Airtime Fairness og Portal Authentication.

Airtime Fairness skulle måske omdøbes til Airtime Unfairness, for denne teknologi ligestiller langsomme og hurtige enheder på et netværk ved at give dem lige lang eller kort adgangstid. Hvis en enhed er langsom, bliver den således straffet dobbelt, fordi den hele tiden kommer til at stå i kø efter en hurtigere enhed.

Del denne