Home » Router » TP-Link Archer C2300 [TEST]: Billig power til dit Wi-Fi
TP-Link Archer C2300 [TEST]: Billig power til dit Wi-Fi

TP-Link Archer C2300 [TEST]: Billig power til dit Wi-Fi

Share

Er din router ved at være gammel, eller er modemet fra din internetudbyder for besværligt og dårligt? Så kan TP-Links nye økonomimodel være en overvejelse værd

Vi fornærmer nok ikke mange internetudbydere ved at konstatere, at de modemer med integrerede trådløse route-re, som de smider ned i kassen til deres internetpakker, sjældent tilhører topklassen. Det kan dreje sig om ældre modeller eller blot noget billigt skrammel, som prisfikserede regnedrenge i indkøbsafdelingen anser for ”godt nok”.

Wi-Fi-totaldækning

Her på Alt om DATA har vi testet masser af dyre routere – både fritstående og mesh-systemer, men mindre kan vel også gøre det.
Archer C2300 er en forholdsvis ny router fra TP-Link. Den har et lidt større fodaftryk end et A5-ark, tre solide antenner og kapacitet til en typisk opkoblet familie uden mere end en enkelt eller to gamere eller UHD-videostreamere. Og så er den til at betale.

Som modelbetegnelsen signalerer, tilhører C2300 802.11ac-klassen og har en teoretisk båndbredde på 2,3 Gbps – nærmere betegnet 1,625 Gbps på 5 GHz og 600 Mbps på det sløvere og mere langtrækkende 2,4 GHz-frekvensbånd.

Se også:  Linksys Velop MR8300 [TEST]: Her er der mesh-potentiale

Men rå båndbredde står ikke alene i denne router. Den har Range Boost – kraftigere forstærker og effektive antenner, der skal booste rækkevidden, så svage enheder ikke mister forbindelsen, når de flyttes længere væk fra routeren.

MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) er i dag en selvfølge i en ordentlig router, som med denne teknologi kan sende data til flere – med C2300 tre – samtidige brugere.

En anden feature, som vi sætter om muligt endnu større pris på, er Smart Connect. Det er TP-Links betegnelse for, at routeren automatisk kobler smartphones og andre enheder op på det bedste af de tilgængelige frekvensbånd.

Funktionen virker ikke lige godt hos alle mærker, men med C2300 oplever vi virkelig, at Wi-Fi-forbindelsen følger telefonen, når vi bevæger os rundt i huset.

Routerens totaldækning om-fatter også sikkerhed. Der er naturligvis mulighed for forældrekontrol til blokering af forbudt for børn-indhold, VPN-server til anonym surfing og QoS (Quality of Service) til trafikprioritering. Ydermere inkluderer TP-Link, som efterhånden flere andre routerfirmaer, antivirus fra Trend Micro.

Se også:  Nyt access-point kan give op til 40 procent hurtigere Wi-Fi på kontoret
Nem opsætning og god dækning

Med blot en smule erfaring er det intet problem at få gang i en router som Archer C2300. Vi har gjort det på under 20 minutter i et browservindue, men det er lige så nemt at bruge TP-Links Tether-app. Udvalget af konfigurationsmuligheder kan især i ”avanceret” tilstand virke overvældende, men de fornuftige menutekster, som også kan vælges i en glimrende dansk version, hjælper meget.

Tilslutningerne er de sædvanlige for klassen, og de to USB-porte samt tasterne Wi-Fi On/Off og WPS er placeret let tilgængeligt på siden af routeren. Dækningen er god på de to nederste etager i vores testmiljø. På første sal er båndbredden noget reduceret, men stadig mere end tilstrækkelig til streaming af en enkelt UHD-videokanal.

TP-Link Archer C2300
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»TP-Link Archer C2300 er en velbygget og økonomisk router, som kan dække rigtigt mange familiers behov for trådløs gaming og streaming. Den vil også være et mega fremskridt i forhold til de modemer, som bundles med de fleste internetabonnementer.«

Nøgletal
Pris: 1299 kr.
Produkttype: Dual-Band 802.11ac Wi-Fi-router
Processor: 1,8 GHz Dual Core
Båndbredde: Op til 2,25 Gbps (1,625 Gbps + 600 Mbps)
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz + gæstenetværk
Antenner: 3 eksterne
Porte (router): 2 x 1 Gbps WAN/LAN
Mål (B x H x D): 216 x 39 x 164 mm
Vægt: 620 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 8,0/8,5 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
router
TP-Link
WiFi-router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S