TP-Link Archer C2300 [TEST]: Billig power til dit Wi-Fi

TP-Link Archer C2300 [TEST]: Billig power til dit Wi-Fi

Share

Er din router ved at være gammel, eller er modemet fra din internetudbyder for besværligt og dårligt? Så kan TP-Links nye økonomimodel være en overvejelse værd

Vi fornærmer nok ikke mange internetudbydere ved at konstatere, at de modemer med integrerede trådløse route-re, som de smider ned i kassen til deres internetpakker, sjældent tilhører topklassen. Det kan dreje sig om ældre modeller eller blot noget billigt skrammel, som prisfikserede regnedrenge i indkøbsafdelingen anser for ”godt nok”.

Wi-Fi-totaldækning

Her på Alt om DATA har vi testet masser af dyre routere – både fritstående og mesh-systemer, men mindre kan vel også gøre det.
Archer C2300 er en forholdsvis ny router fra TP-Link. Den har et lidt større fodaftryk end et A5-ark, tre solide antenner og kapacitet til en typisk opkoblet familie uden mere end en enkelt eller to gamere eller UHD-videostreamere. Og så er den til at betale.

Som modelbetegnelsen signalerer, tilhører C2300 802.11ac-klassen og har en teoretisk båndbredde på 2,3 Gbps – nærmere betegnet 1,625 Gbps på 5 GHz og 600 Mbps på det sløvere og mere langtrækkende 2,4 GHz-frekvensbånd.

Se også:  Netgear Nighthawk AC2300 (R7000P) [TEST]: Gennemført stil og support

Men rå båndbredde står ikke alene i denne router. Den har Range Boost – kraftigere forstærker og effektive antenner, der skal booste rækkevidden, så svage enheder ikke mister forbindelsen, når de flyttes længere væk fra routeren.

MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) er i dag en selvfølge i en ordentlig router, som med denne teknologi kan sende data til flere – med C2300 tre – samtidige brugere.

En anden feature, som vi sætter om muligt endnu større pris på, er Smart Connect. Det er TP-Links betegnelse for, at routeren automatisk kobler smartphones og andre enheder op på det bedste af de tilgængelige frekvensbånd.

Funktionen virker ikke lige godt hos alle mærker, men med C2300 oplever vi virkelig, at Wi-Fi-forbindelsen følger telefonen, når vi bevæger os rundt i huset.

Routerens totaldækning om-fatter også sikkerhed. Der er naturligvis mulighed for forældrekontrol til blokering af forbudt for børn-indhold, VPN-server til anonym surfing og QoS (Quality of Service) til trafikprioritering. Ydermere inkluderer TP-Link, som efterhånden flere andre routerfirmaer, antivirus fra Trend Micro.

Se også:  TP-Link Archer C2300 [TEST]: Diskret og effektiv
Nem opsætning og god dækning

Med blot en smule erfaring er det intet problem at få gang i en router som Archer C2300. Vi har gjort det på under 20 minutter i et browservindue, men det er lige så nemt at bruge TP-Links Tether-app. Udvalget af konfigurationsmuligheder kan især i ”avanceret” tilstand virke overvældende, men de fornuftige menutekster, som også kan vælges i en glimrende dansk version, hjælper meget.

Tilslutningerne er de sædvanlige for klassen, og de to USB-porte samt tasterne Wi-Fi On/Off og WPS er placeret let tilgængeligt på siden af routeren. Dækningen er god på de to nederste etager i vores testmiljø. På første sal er båndbredden noget reduceret, men stadig mere end tilstrækkelig til streaming af en enkelt UHD-videokanal.

Del denne