Home » Gratis software » Total datasletning
Total datasletning

Total datasletning

Share

Når jeg siger forsvind, mener jeg forsvind!

Når det tidspunkt kommer, hvor vores computerdata skal sendes til de evige binære jagtmarkeder i skyen, vil vi brugere også være sikre på de bliver der.

Her træder Eraser 6.0.6 frem på scenen, og tilbyder sin assistance ganske gratis. Programmet er ganske enkelt beregnet til at slette data så godt og grundigt, at de ikke kan gendannes af tredjepart, eller en helt anden part for den sags skyld.

Vi har alle data på vores computere, som måske ikke direkte er statshemmeligheder, men som vi alligevel helst er foruden, at andre skal have adgang til.

Det kan være når vi vil have fjernet data uigenkaldeligt fra computeren, mens vi stadig anvender den. Endnu mere sandsynligt kan det komme på tale, når vi eksempelvis skifter harddisk og lader den gamle gå videre til nogen, der lige så godt kan få nytte af den.

Man kan selvfølgelig slette alt data manuelt, formatere drevet og slette partitionerne. Det gør det ikke let for andre at få adgang til ens data. Men anvender man stadig computeren eller vil være endnu mere sikker, hvorfor så ikke anvende et program som Eraser til at fjerne alle spor.

Se også:  Sådan sletter du data fuldstændigt, før du giver mobil og pc videre

Eraser er let at hente og installere, det er gratis og desuden udgivet under GNU GPL licensen. Programmet kan i denne udgave med sikkerhed anvendes til Windows XPSP3, Windows Server 2003SP2 og Server 2008, Windows Vista samt Windows 7.

Efter endt installation vil der være at finde et ikon for Eraser i Windows meddelelsesområde på proceslinjen. Det minder lidt om et advarselsskilt for atomart affald, blot med rød farve som erstatning for den gule farve.

Frygt ej, Eraser er sikkert så længe du ikke sletter noget du senere fortryder. I givet fald bliver det mere end svært at genoprette.

Startinterfacet kan dårligere blive mere enkelt. Eraser starter med et tomt vindue med titlen “Erase Schedule”. Det er her, at opgaverne træder frem, når de er valgt, samt her det kan ses, hvor langt opgaven er fra at være fuldført.

Menulinjen øverst består ganske enkelt af menupunkterne “Erase Scedule”, “Settings” samt “Help”.

Se også:  Ransomware skaber moralsk dilemma

“Settings” er stedet, hvor det vælges hvilke overskrivningsmetoder, der skal anvendes til at slette data med. Det kan vælges, hvilke metoder der skal anvendes til at slette data med, såvel hvor der er data, og hvor der er ledigt på drevet.

Henholdsvis 14 og 13 metoder er der at vælge mellem, der i stigende grad sikrer en fuldstændig og uigenkaldelig sletning af indholdet på drevet. Den vildeste er Gutmann metode, der overskriver data 35 gange. Her skal man nok væbne sig med endog rigtig god tålmodighed.

I det hele taget er det en tidsforbrugende proces at overskrive alle data, hvis det er mange data der tales om. Vi prøvede kun de blidere metoder, men selv de tager en del tid.

Det kan også vælges at erstatte slettede filer med bestemte udvalgte filer, hvis det skulle være af interesse.

Under “Erase Schedule” startes manuel sletning af udvalgte filer. Som navnet ligeledes angiver, er det her man kan starte tidsfastlagte overskrivninger af data på bestemte tidspunkter og dage.


Eraser 6.0.6
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Sikker datasletning uden dikkedarer

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
datasikkerhed
Eraser 6.0.6
harddisk
sletning
Værktøj

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S