Home » Tastatur » Top gamingtastatur viser vejen frem med fornyelse
Top gamingtastatur viser vejen frem med fornyelse

Top gamingtastatur viser vejen frem med fornyelse

Share

Logitechs mekaniske gamingtastatur hylder de klassiske dyder. Tasternes totale konstruktion og anti-ghosting features er dog de virkelige stjerner

Alle kan vel nikke genkendende til, at der er stor forskel på tastaturer. Hvilket tastatur, og hvilken type tastatur, man foretrækker, kan være forskelligt alt efter vane, generelt anvendelsesmønster og temperament.

Gamingtastaturer er et kapitel for sig, her stilles der en række ekstra krav til tastaturets konstruktion. Et kvalitets gaming-tastatur skal være solidt, det skal reagere hurtigt på input, og så skal det have gode anti-ghosting egenskaber.

Der skal selvfølgelig være programerbare taster, og baggrundsbelyste taster er også normen. Derudover kan det besidde forskellige kvaliteter, som varierer fra tastatur til tastatur.

Romer-G

Orion Spark er et stort og solidt USB-tastatur, dimensionerne er 506 mm x 244 mm x 36 mm, og vægten er 1530 gram. Der medfølger to forskellige aftagelige håndledsstøtter, der har lidt forskellige profiler.

Kvalitetsfornemmelsen går igen, når det kommer til tas-terne, der er nominerede til at skulle kunne holde til 70 millioner tasteanslag. Det er en meget høj værdi i forhold til, hvad der er normalt, selv for gamingtas-taturer.

Se også:  Her er årets vildeste gaming-tastatur

Dette leder os til den største hemmelighed bag Orion Sparks kvaliteter, Logitech har nemlig udviklet deres egen nye mekaniske omskifter/switch til brug i tastaturet. Omskifteren er den mekanisme, der befinder sig under selve tasten, og som definerer, hvorledes tasteoplevelsen bliver med mere.

Romer G-omskifteren er en radikal nytænkning, normalt sidder der en Cherry MX-omskifter i langt de fleste mekaniske tastaturer, suppleret af Alps og få andre typer.

Romer G-omskifteren er udover den meget høje holdbarhed kendetegnet ved, at man blot skal trykke tasten 1,5 mm ned, inden tasten aktiveres. Det er cirka 25 procent kortere end normalt for et mekanisk tastatur.

Kombineret med at der kun skal 45 grams kraft til at aktivere tasten, gør det, at tastaturet reagerer lynhurtigt på input i kampens hede, når man gamer.

Men det er faktrisk ikke kun her, at omskifter/tastekombinationen overbeviser. Tasterne har en fin, men dog tydelig tilbagemelding om, hvornår tas-ten er aktiveret. Klikkelyden er moderat og generer ikke nogen ved brug.

Se også:  Logitech G560 [TEST]: Sæt lys på din gaminglyd

Tastningens overordnede ‘feel’ og tasternes bløde landing gør, at G910 er det med afstand bedste gamingtastatur til skrivning, vi har prøvet. Tasternes udformning med deres svage facetform gør, at man rammer tasterne bedre, og man får flere hits, når man rammer kanten af tasten.

Der er en sidste fordel ved konstruktionen, baggrundsbelysningen fremstår knivskarp uden nogen som helst form for lysspredning.

Generelle højdepunkter

Baggrundsbelysningen understøtter 16 millioner farver, og den er komplet konfigurerbar tast for tast eller i zoner, hvis man ønsker det. I den forbindelser skal Logitechs Gaming Software have ros, det er blandt andet let at tildele kommandoer til de ni programmerbare taster, der alt i alt giver mulighed for 27 forskellige lagrede kommandoer.

Med Logitec Arc kontrol-appen til IOS eller Android kan du docke din smartphone/tablet i tastaturet og foretage justeringer eller overvåge dit system.

Tastaturet har indbygget multimediekontrol med et meget godt volumenkontrolhjul.

De 113 ghostingfri taster er et kæmpe plus, vi har i hvert fald ikke oplevet ghosting.


Orion Spark G910
  • Funktionalitet
  • Brugervenlighed
  • Pris
5

Alt om DATA siger

Stort og dyrt gamingtastatur, men det er pengene værd. Du får hurtig respons med fin feedback og høj komfort, programmerbare taster og anti-ghosting. Fremragende baggrundsbelysning.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gaming-keyboard
Keyboard
Logitech

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S